Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олег Синєгубов дав завдання підготувати «ковідні» лікарні до можливого початку чергової хвилі захворюваності

    Про стан запобігання поширенню COVID-19 на Харківщині та проведення вакцинальної кампанії говорили 17 січня під час апаратної наради голови ХОДА.
       
        Олег Синєгубов зазначив, що наразі медична система області повинна бути готовою до нової хвилі коронавірусу. Основну увагу слід приділити питанням забезпечення киснем ліжко-місць «ковідних» лікарень. Також йшлося про забезпечення лікарень новими кисневими станціями, які поставить МОЗ на Харківщину вже у лютому.
       
        «Ми маємо ще раз переглянути готовність нашої медичної системи до нової хвилі коронавірусу та проаналізувати, що ми можемо встигнути зробити вже зараз – щодо, наприклад, кисневідведення і забезпечення кожного ліжко-місця, які є у нас за планом», - зазначив голова ХОДА.
       
        Так, за даними Департаменту охорони здоров’я ХОДА, наразі зайнятість ліжкового фонду «ковідних» лікарень складає приблизно 25%. Директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Максим Хаустов повідомив про те, що наразі Харківщина перебуває на початку нової хвилі захворювання на штам «Омікрон». 14 січня в лабораторіях столиці було досліджено 30 проб харківських зразків. За результатами близько 40% - штам «Омікрон».
       
        «Прошу взяти до уваги, що починає зростати захворюваність, тому обов’язково: перше - це вакцинація, друге – це дотримання маскового режиму, особливо в закладах, де скупчується багато людей», - сказав Максим Хаустов.
       
        Директор департаменту підкреслив, що з 17 січня спільно з МОЗ та Харківським медичним університетом розпочинаються заняття для первинної ланки лікарів та інших медиків щодо особливостей надання допомоги хворим на новий штам COVID-19.
       
        Своєю чергою Олег Синєгубов наголосив, що Харківщина має бути лідером із вакцинації проти COVID-19. Він дав завдання відповідальним департаментам перевірити роботу пунктів і центрів масової вакцинації громадян, проаналізувати діяльність мобільних бригад.
       
        За даними Максима Хаустова, від початку вакцинальної кампанії в області проведено 2 072 456 щеплень. Усього щеплено 1 087 863 осіб, що становить 51% від загальної чисельності дорослого населення. Зокрема, загалом щеплено 41 809 медичних працівників (99% від загальної кількості) та 86 728 працівників освіти (97% від загальної кількості). В області працюють 75 мобільних бригад, 169 пунктів щеплення та відкрито 35 центрів вакцинації.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання