Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Харківській ОДА обговорили питання територіальної оборони

    Нарада щодо організації територіальної оборони в районах області, проблемних питань і шляхів їх вирішення пройшла 17 січня під головуванням керівника ХОДА Олега Синєгубова.
       
        Як зауважив керівник Харківської облдержадміністрації, з 1 січня 2022 року набув чинності Закон «Про основи національного спротиву», який було ухвалено в липні 2021 року. Відповідно до цього закону був створений окремий вид Збройних Сил України – Сили територіальної оборони.
       
        «Від того, як ми організуємо роботу на місцях, залежатиме ефективність функціонування територіальної оборони, як у Харківській області, так і в Україні в цілому. Приміщення військових частин мають бути в повній готовності до виконання завдань. Також важливо проводити роз’яснювальну роботу серед населення про принципи та першочергові завдання тероборони. Жителі Харківщини мають бути обізнані та організовані», - зауважив голова ХОДА.
       
        За даними військового комісара Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимира Арапа, на виконання закону в кожній області створено бригади, а в районах - окремі батальйони територіальної оборони.
       
        Серед основних завдань, які покладено на територіальну оборону, є: своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення, посилення охорони і захисту державного кордону, захист населення та території навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, ліквідації наслідків ведення воєнних дій, участь у підготовці громадян України до національного спротиву, участь у забезпеченні умов для безпечного функціонування органів державної влади і органів місцевого самоврядування, участь в охороні і обороні важливих об'єктів і комунікацій тощо.
       
        «На сьогодні у нас створено місця, розгорнуто наші підрозділи територіальної оборони в усіх районах. У нас найбільша кількість призваних військовозобов'язаних безпосередньо до сил територіальної оборони. Усі люди перебувають на місцях постійної дислокації, які були погоджені з головами адміністрацій», - повідомив Володимир Арап.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання