Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Другий проєкт України та Світового банку з покращення автомобільних доріг успішно завершено

    У межах виконання угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку в Україні з 2012 року реалізується ІІ проєкт «Покращення автомобільних доріг та безпеки руху».
       
        Загальна сума цього кредиту становить 450 млн дол. США. Наприкінці грудня 2021 року МБРР здійснив останній платіж у межах зазначеного проєкту, повідомляє Міністерство фінансів України.
       
        За інформацією «Укравтодору», проєкт відіграв важливу роль у розбудові мережі швидкісних автомобільних доріг України. Завдяки кредиту від Світового банку реконструйовано 108 км автомобільної дороги М-03 за маршрутом Київ – Полтава – Харків. Зокрема, проведено реконструкцію та зміцнення дороги, яка експлуатується, розширення деяких ділянок з двох до чотирьох смуг та будівництво трьох обхідних доріг навколо населених пунктів.
       
        Окрім того, на ділянці Лубни – Полтава автодорогу М-03 доведено до категорії «швидкісне шосе». У цьому напрямку збудовано три нових об’їзди населених пунктів, враховуючи Першу чергу обходу Полтави. Зараз замість старої дороги збудовано 2 окремі проїзні частини по 2 смуги руху в кожному напрямку з розмежувальною смугою між ними, що відповідає сучасним стандартам безпеки. Завдяки виведенню траси за межі населених пунктів максимально дозволену швидкість руху 110 км/год забезпечено на всій ділянці.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання