Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Мешканці Харківщини можуть отримати соціальні виплати у банківських установах

    Про механізм, який передбачає спрямування коштів на рахунки осіб у банківських установах нагадали в Департаменті соціального захисту населення ХОВА.
       
        Тут підкреслюють, що мешканцям районів та міст, де органи соціального захисту населення не мали можливість у зв’язку із бойовими діями виконувати свої повноваження, нарахування та виплата соціальної підтримки проводилось за окремим механізмом. Його було визначено постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 року № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».
       
        Цей механізм передбачає спрямування коштів на рахунки осіб у банківських установах. А одержувачі, які раніше отримували виплати через Укрпошту, можуть отримати свої кошти звернувшись протягом 60 календарних днів до будь-якого відділення Ощадбанку на території України (через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER»).
       
        Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися до будь-якого відділення Ощадбанку з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером). Гаряча лінія Ощадбанку: 0800-210-800.
       
        В будь-якому випадку, навіть якщо отримувач не звернеться за переказом протягом двох місяців, то всі належні суми будуть йому виплачені у наступних виплатних періодах.
       
        Всього ж за даними Департаменту соціального захисту на Харківщині нараховано різні види державної соціальної підтримки: соціальні допомоги, пільги та житлові субсидії 458 тисячам осіб.
       
        Загальна сума виплат з початку поточного року склала 1,9 млрд. грн, у тому числі виплачена допомога на проживання на загальну суму 117,8 млн. грн. майже 24 тис. внутрішньо переміщеним особам.
       
        «Наразі проведена виплата державної соціальної допомоги за квітень 2022 року, пільг та житлових субсидій за березень поточного року. Очікується спрямування державних коштів для виплати за відповідний наступний місяць», - повідомили в Департаменті.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання