Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    СПЛАТА ПОДАТКУ ЗА ОРЕНДУ ЗЕМЛІ

    В нашій чудовій країні майже кожна сім’я  має у власності земельну ділянку, за яку необхідно щорічно сплачувати земельний податок.

    Земельний податок складається  з обов’язкового платежу, який сплачується власником земельної ділянки /паю/, а також постійним землекористувачем /орендарем, якщо це прописано в договорі оренди/.

    24 лютого 2022 року на територію нашої країни вторглися вороги, в зв’язку з чим в Україні введено режим воєнного стану.

    Через воєнний стан,  було прийнято Закон України, щодо внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану,  який 17 березня 2022 року набрав чинності.

    Даним законом внесено доповнення до Перехідних положень  Податкового кодексу України, а саме:

    не нараховується та не сплачується плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки (земельні частки (паї), у період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, на територіях де ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, а також за земельні ділянки (земельні частки (паї), визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди.

    Також тимчасово, не нараховується та не сплачується загальне мінімальне податкове зобов’язання за земельні ділянки за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та/або за земельні ділянки, визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди.

    Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначено Кабінетом Міністрів України, а саме: Волинська область, Дніпропетровська область, Донецька область, Житомирська область, Запорізька область, Київська область, м. Київ, Луганська область, Миколаївська область, Одеська область, Сумська область, Харківська область, Херсонська область, Чернігівська область.

    Пеня та штрафи нараховуватися не будуть, а нарахована пеня підлягає анулюванню через введення воєнного, надзвичайного стану.

    Також слід зазначити, що на період дії воєнного, надзвичайного стану зупиняється перебіг строків давності, визначених Податковим Кодексом  України та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

    У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті чи ваші права порушують, або Ви потребуєте допомоги в судах, і не маєте коштів на адвоката  - звертайтеся в Богодухівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що працює з понеділка по четверг з 08-00 год. до 17-00 год., в п’ятницю з 8-00 год. до 15-45год. за адресами:

    м. Богодухів, вул. Покровська, 5. тел. (05758) 3-01-82, моб.+380688163391.

    Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

     

    Джерело: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2120-20#Text


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання