Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олег Синєгубов зустрівся із представниками Сербії

    Голова Харківської ОВА обговорив із делегатами Автономного краю Воєводина Республіки Сербія ситуацію в області та найбільш гострі питання, які зараз стоять перед мешканцями регіону.
       
        Зокрема, із депутатом парламенту цієї країни Ненадом Чанаком та адвокатом Чедомиром Стойковичем говорили про співпрацю у питаннях фіксації злочинів, які окупанти здійснили на території Харківщини.
       
        Як зауважив керівник області, на Харківщині активні бойові дії не припиняються з 24 лютого. Наразі бої тривають на північному, північно-східному та південно-східному – Ізюмському напрямках. При цьому ворог постійно обстрілює обласний центр та інші населені пункти. Із РСЗВ росіяни фактично можуть стріляти по будь-якій точці міста Харків.
       
        За даними Олега Синєгубова, ворог окупував 30% території області. З початку війни через дії окупантів на Харківщині загинуло більш ніж 800 цивільних, зокрема 43 дитини. Голова ХОВА наголосив, що це лише попередні дані, адже ще не розібрані завали на Північній Салтівці – жертв буде більше.
       
        Крім того, через постійні ворожі обстріли не скрізь у звільнених населених пунктах можна перейти до відновлення критичної інфраструктури. Актуальним є й питання розмінування територій. Заміновані вулиці, узбіччя доріг, приватні подвір’я, дитячі садочки, школи й сільськогосподарські поля.
       
        «На сьогодні до Харкова повернулася приблизно половина людей, які перебували тут до 24 лютого. Тобто зараз в місті ми нараховуємо приблизно 700 тис. людей. До війни тут було 1,5 млн людей. Також в області проживає 186 тис. внутрішньо переміщених осіб», – надав дані Олег Синєгубов.
       
        Колишній лідер Християнсько-демократичної партії Сербії, адвокат Ненад Чанак зазначив, що його місією є саме забезпечення підтримки українського суспільства сербськими політичними колами та громадянами цієї країни через надання об’єктивної інформації щодо стану речей на Харківщині.
       
        «Ми раді бачити ваше місто вільним від окупантів. Ми тут, щоб зафіксувати масові військові злочини та розповісти про це всій Європі. Насамперед ми сприймаємо Україну та місто Харків, як захисників Європи», – сказав Ненад Ченак.
       
        «У нас спільна справа. Ми щодня розповідаємо всьому світу про те, що приносить рашизм на наші території. Як виглядають наші населені пункти після звільненння, як живуть люди під окупацією та як ворожі військові вбивають наших цивільних людей. До речі, маємо беззаперечні докази, коли російські офіцери віддавали прямі накази вбивати цивільне населення», – зазначив Олег Синєгубов.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання