Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    До зимового періоду необхідно підготувати всі приміщення, де проживають внутрішньо переміщені особи – Синєгубов

    Про це заявив Олег Синєгубов 14 липня під час наради з представниками територіальних громад, відомств України в Харківській області, обласних організацій, структурних підрозділів ХОВА та керівниками РВА.
       
        «Навіть в таких складних умовах, в яких ми наразі перебуваємо, нам вкрай важливо відновлювати роботу органів державної влади і, звичайно, здійснювати контроль щодо соціальних функцій, які власне несе держава. Наразі дуже важливо вчасно надавати виплати нашим громадянам та забезпечувати всіх ВПО тимчасовим житлом», – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов.
       
        Так, за інформацією директора Департаменту соціального захисту населення Юрія Шпараги, станом на 13 липня в Харківській області нараховується 348,4 тис. внутрішньо переміщених осіб (284,4 тис. сімей). Зокрема, з них 232,1 тис. осіб, які звернулися за отриманням довідки ВПО після повномасштабного вторгнення рф 24 лютого.
       
        «Найбільша кількість облікованих ВПО після 24 лютого перебуває у Валківській громаді – понад 20 тисяч осіб, Зміївській – приблизно 16 тисяч, Богодухівській – майже 15 тисяч, Краснокутській – 13 тисяч, Нововодолазькій – більш ніж 10 тисяч. Хочу зазначити, що внутрішньо переміщених осіб забезпечують житлом як за рахунок фонду тимчасового проживання – наразі таких 734 особи, так і за рахунок фонду соціального призначення – 97 громадян», – доповів Юрій Шпарага.
       
        Зокрема, він додав, що станом на 13 липня в санаторно-курортних закладах, які розташовані на території Харківської області, проживають 1048 внутрішньо переміщених осіб, які були вимушені залишити своє місце проживання у зв’язку з проведенням бойових дій.
       
        «Більшість з них не обладнані на проживання у зимовий період, тому наразі будемо вирішувати, де надалі поселити цих людей. Зокрема, наразі Департаментом опрацьовується питання внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2021 – 2025 роки стосовно можливості здійснення часткового відшкодування за розміщення ВПО в санаторно-курортних закладах», – розповів Юрій Шпарага.
       
        Також він зауважив, що 3 734 внутрішньо переміщених особи наразі ще проживають у закладах освіти.
       
        Окрім цього, на нараді обговорили питання щодо відновлення соціальних виплат населенню на деокупованих територіях.
       
        «Станом на 13 липня деокуповано низку населених пунктів, які перебувають на території Чугуївського та Харківського районів. 1636 мешканцям деокупованих територій проводиться виплата державних соціальних допомог, пільги та житлові субсидії на банківські рахунки», – зауважив Юрій Шпарага.
       
        За його словами, 657 мешканців деокупованих населених пунктів отримують соціальні виплати через поштові відділення АТ «Укрпошта». Зокрема, вже відновили роботу поштові відділення АТ «Укрпошта» на території Роганської громади Харківського району.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання