Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Начальник ХОВА доручив проводити інтенсивнішу роз'яснювальну роботу щодо працевлаштування безробітних

    Наразі на обліку в обласній службі зайнятості перебуває 21,3 тисячі безробітних осіб.
       
        Так, під час наради під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова 14 липня обговорили проведення роз'яснювальної роботи серед населення області щодо реєстрації та отримання статусу безробітного. А також працевлаштування в Харківському обласному центрі зайнятості та нарахування й виплати допомоги по безробіттю.
       
        Начальник ХОВА доручив профільному відомству провести інтенсивнішу роз’яснювальну роботу серед населення щодо можливості працевлаштування, зокрема пошуку роботи для внутрішньо переміщених осіб.
       
        «Кількість внутрішньо переміщених осіб щодня зростає, саме тому необхідно допомагати їм з працевлаштуванням. Допоки вони не знайшли нове місце роботи, то ці люди мають право оформити статус безробітного та отримувати допомогу від держави», – зазначив Олег Синєгубов.
       
        Як повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, протягом останнього місяця кількість безробітних збільшилася на 7,2 тисячі осіб.
       
        «Нашими фахівцями вже проведено приблизно 80 зустрічей з переселенцями, які переїхали з тих районів Харківської області, де ведуться активні бойові дії. Їх інформували про порядок реєстрації безробітних та виплати допомоги по безробіттю, про актуальні вакансії в регіоні, можливості професійного навчання за сприяння служби зайнятості», – розповів Володимир Міненко.
       
        Державна служба зайнятості з 1 липня 2022 року долучилася до реалізації програми Уряду, яка спрямована на видачу мікрогрантів на розвиток власного бізнесу.
       
        «Учасниками цієї програми можуть бути суб’єкти мікропідприємництва, тобто фізичні або юридичні особи, а також особи, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність. У Харківській області право на участь у цій програмі мають жителі Сахновщинської, Зачепилівської, Кегичівської селищних та Наталинської, Старовірівської сільських громад, оскільки на них не ведуться бойові дії», – прокоментував директор Харківського обласного центру зайнятості.
       
        Також він додав, що для роботодавців на сьогодні центр зайнятості може запропонувати такі програми допомоги:
       
        - допомога по частковому безробіттю виробничим підприємствам;
       
        - компенсація витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану;
       
        - компенсація роботодавцям ЄСВ за працевлаштування безробітних на нові робочі місця;
       
        - компенсація оплати праці роботодавцям, які працевлаштовують ВПО;
       
        - організація оплачуваних громадських робіт та суспільно корисних робіт.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання