Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині попри обстріли тривають жнива

    Станом на 14 липня сільгосптоваровиробники намолотили більше 55 тисяч тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур з площі майже 17 тисяч гектарів.
       
        Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, незважаючи на війну та постійні обстріли, на Харківщині тривають жнива на підконтрольній території 4 районів, а саме Лозівського, Красноградського і частині територій ще двох районів – Богодухівського і Чугуївського.
       
        За його словами, в умовах війни для аграріїв проблемою номер один стали заміновані поля. Через масштабне мінування ворогом певна кількість полів у Харківської області поки непридатна для використання у сільськогосподарській діяльності.
       
        «Нашими профільними Департаментами спільно з Головним управлінням ДСНС у Харківській області максимально робиться все, щоб якнайшвидше надати можливість аграріям виконати збиральні роботи. Інформацію щодо площ розмінування сільськогосподарських земель постійно тримаємо на контролі», - повідомив Олег Синєгубов.
       
        Також за інформацією ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, починаючи з 3 липня на Харківщині відбулося 7 випадків загоряння полів внаслідок ворожих обстрілів. Згоріли понад 46,6 га пшениці та 2 га ячменю в Ізюмському та Чугуївському районах.
       
        За даними Департаменту агропромислового розвитку ХОВА, станом на 14 липня у розрізі культур аграрії намолотили:
       
        - пшениці (озимої та ярої) – 37 тис. тонн з площі майже 11 тис. га (4% до площі збирання) при середній врожайності – 35 ц/га;
       
        - ячменю (озимого та ярого) – 15 тис. тонн з площі 4,5 тис. га (7%), врожайність – 34 ц/га;
       
        - гороху – майже 3 тис. тонн з площі 1,6 тис. га (15 %) врожайність – 18 ц/га.
       
        «На сьогодні лідерами за темпами збирання є господарства Лозівського району, де обмолочено 12% площ ранніх зернових та зернобобових культур та зібрано 23 тис. тонн зерна нового врожаю», - розповів в.о. директора Департаменту Костянтин Панфілов.
       
        Також він зазначає, що показники найвищої врожайність отримують сільгосптоваровиробники Красноградського району, де з гектара збирають по 44 центнери. У Богодухівському районі урожайність ранніх зернових та зернобобових культур складає 40 ц/га та у Чугуївському – 31,5 ц/га.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання