Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відтерміновано взяття жінок на військовий облік

    6 вересня Міністр Оборони Олексій Рєзніков видав наказ, яким було відтерміновано взяття жінок на військовий облік.

    Військовий облік жінок не почнеться з 1 жовтня цього року, його було перенесено ще на рік - до 1 жовтня 2023 року.

    Жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає.

    В парламенті доопрацьовується проєкт Закону «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

    Пропозиція щодо добровільного військового обліку жінок була направлена Міністерством оборони України раніше.

    Розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, Міністерство оборони, в межах своїх повноважень й підготувало вищезазначений наказ.

    Варто зазначити, що норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом. Тому, цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але він дозволить Комітету, а потім і парламенту в цілому, доопрацювати й внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання.

    Міністерство оборони в межах своїх повноважень, може лише відтермінувати строки, що й зробило. До 01 жовтня 2023 парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є виключно добровільним.

     

    Отримати правову допомогу можна в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, бюро правової допомоги або дистанційно:

    - зателефонувати за безкоштовним номером системи БПД: 0 800 213 103. За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні;

    - скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням https://bit.ly/3hwwgqR, або завантажити мобільний застосунок «Твоє право», перейшовши за посиланням https://bit.ly/3iorbkE;

    - у месенджерах Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html та Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html;

    - у кабінеті клієнта на сайті системи БПД https://cabinet.legalaid.gov.ua/;

    - потерпілі від домашнього насильства та свідки можуть отримати онлайн-консультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству» https://t.me/Non_Violence_Bot;

    - правові консультації також можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid, що розміщена за адресою wiki.legalaid.gov.ua.

     

    У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті звертайтеся до бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру, які знаходяться за адресами:

    • м. Богодухів, вул. Покровська, 5.;
    • м. Валки, вул. Харківська, 2;
    • смт. Коломак, пров. Свободи, 2а;
    • смт. Краснокутск, вул. Миру, 138.

     

    Джерело: https://www.mil.gov.ua/news/2022/09/07/zhodnih-zaboron-na-viizd-zhinkam-za-kordon-z-1-zhovtnya-nemae/


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання