Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олег Синєгубов зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном

    Під час зустрічі обговорили безпекову та гуманітарну ситуацію в Харківській області.
       
        Начальник ХОВА зазначив, що регіон є одним з найбільш постраждалих від російської агресії. Внаслідок нещодавнього контрнаступу було звільнено майже всю окуповану Харківщину. Наразі 6% ще перебувають в окупації.
       
        «Дякуємо за ту допомогу, яку вже надав уряд Франції. Зокрема, за ту мобільну лабораторію, яка працює в місцях, де проходить ексгумація тіл в Ізюмі. Ще з початку повномасштабного вторгнення отримували гуманітарні вантажі, автомобілі і т.д. Наразі нам вкрай важливо підтримати людей на деокупованих територіях і відновити першочергово критичну інфраструктуру, – сказав Олег Синєгубов. – Окрім цього, стикаємося з проблемою того, що велика кількість територій замінована, тому нам необхідна спеціалізована техніка для розмінування. Адже деякі міни не можна навіть демонтувати, а потрібно одразу знищувати. Також нам дуже потрібні автомобілі: для медиків, поліцейських та пожежників», – розповів про потреби регіону начальник ХОВА.
       
        Пан Етьєн де Понсен відзначив, що Франція захоплюється українським духом та протистоянням всього народу агресії з боку рф.
       
        «Хочу запевнити, що ми продовжимо фінансову, військову та гуманітарну підтримку. Наша країна готова допомагати стільки, скільки це буде потрібно. На оперативному рівні всі зв’язки працюють добре між нашими командами, тому надалі будемо використовувати ці напрацювання», – звернувся до присутніх Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні.
       
        Також він зазначив, що наприкінці вересня в Україну прибуде 17 пожежних та 29 машин швидкої допомоги, частину з них розподілять і на Харківщину.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання