Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ЧИ МОЖЛИВО ПРИПИНИТИ ТРУДОВИЙ ДОГОВІР, ЯКЩО РОБОТОДАВЕЦЬ ПОМЕР?

    ТАК, МОЖЛИВО.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2022 року №1172 затверджено Порядок припинення трудового договору у разі смерті роботодавця-фізичної особи або набрання законної сили рішенням суду про визнання такої фізичної особи безвісно відсутньою чи про оголошення її померлою.

    Даний порядок передбачає по крокова дії працівника, який бажає припинити трудовий договір за визначених обставин.

    Отже, для того, щоб розірвати трудовий договір, працівник має звернутися  в найближчий центр зайнятості з такими документами:

    • заявою про припинення трудового договору з викладенням інформації про смерть роботодавця;
    • копією документів, що підтверджують смерть роботодавця або відповідне рішення суду (за наявності);
    • копією документа, що посвідчує особу, реєстраційного номера облікової карти платника податків або паспорта громадянина України;
    • інформацію про роботодавця;
    • копією примірника трудового договору або наказу (розпорядження) про прийняття на роботу;
    • копією трудової книжки (за наявності).

    Центр зайнятості  після отримання заяви та документів повідомляє про припинення дії трудового договору Пенсійному фонду України (ПФУ) та Державній податковій службі. Датою припинення трудового договору вважається день подання заяви.

    Протягом трьох робочих днів ПФУ має внести цю інформацію до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. А центр зайнятості на прохання працівника може додати запис до трудової книжки про припинення трудового договору.

    Центр зайнятості на вимогу працівника на підставі відомостей з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування вносить запис про припинення трудового договору до трудової книжки, яку надав працівник, із зазначенням причини звільнення відповідно до пункту 81 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України, але не раніше ніж через три робочих дні з дня подання заяви.

    У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті звертайтеся до бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру, які знаходяться за адресами:

    • м. Богодухів, вул. Покровська, 5.;
    • м. Валки, вул. Харківська, 2;
    • смт. Коломак, пров. Свободи, 2а;
    • смт. Краснокутск, вул. Миру, 138.

    Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

     

    Джерело: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennia-poriadku-prypynennia-trudovoho-dohovoru-u-razi-smerti-robotodavtsia-fizychnoi-osoby-1172-141022


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання