Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині працюють мобільні медичні команди

    У семи областях України, зокрема й у Харківській, запустили проєкт «Мобільні медичні команди». Лікарі їздять до сіл, консультують та обстежують хворих, безкоштовно надають ліки.
       
        На Харківщині в мобільних медичних командах працюють 4 сімейні лікарі, які вже побували в Мереф'янській, Борівській і Савинській громадах.
       
        Мета проєкту — допомогти людям, які не мають можливості добратися до лікарні, розповідають у громадській організації "Академія сімейної медицини України". Медики виїжджають у віддалені населені пункти. Проводять консультації, вимірюють тиск, визначають рівень цукру в крові. Ба більше, за потреби надають безкоштовно необхідні медикаменти.
       
        «Війна загострила наявні хвороби у населення і додала нові проблеми зі здоров’ям. Навантаження на первинну ланку, вочевидь, зросло як за рахунок переселенців, так і брак кадрів, тому діяльність мобільних команд актуальна як ніколи. Вже перші результати нашого проєкту показали гостру потребу людей з хронічними захворюваннями в мобільній допомозі сімейних лікарів», — розповідає членкиня «АСМУ» Ірина Волошина.
       
        Мобільні команди зосереджені на таких недугах як обструктивне захворювання легенів, бронхіальна астма, гіпертонія, серцево-судинні захворювання, епілепсія, судоми та хвороби щитовидної залози.
       
        Про заплановані візити жителів сіл повідомляють старости. Інформацію також поширюють на сторінках місцевих амбулаторій у соцмережах.
       
        Проєкт втілюють за підтримки бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання