Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олег Синєгубов із координаторкою системи ООН в Україні обговорив подальше надання допомоги Харківщині

    Начальник ХОВА Олег Синєгубов зустрівся з гуманітарною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун.
       
        Як зазначив очільник області, наразі найбільше гуманітарної допомоги потребують жителі деокупованих територій: Ізюмщини, Куп’янщини, Чугуївщини. На цих територіях приблизно на 80% вже відновлено електро- та газопостачання.
       
        «Дуже велика робота проводиться спільно з вашою організацією. Доставляється будь-яка допомога. На деяких територіях не зможемо повністю відновити теплопостачання і доведеться здійснювати евакуацію, – сказав Олег Синєгубов. – Наприклад, у Вовчанську є 17 котелень, але немає газу, оскільки раніше здійснювався транзит з росії. Якщо не розпочнемо опалювальний сезон, то маємо евакуювати від 3 до 5 тисяч осіб. Ми зможемо поселити їх у гуртожитках закладів вищої освіти, але спочатку маємо забезпечити елементарні потреби: відремонтувати харчоблоки, надати постільну білизну, забезпечити гуманітарною допомогою тощо».
       
        Окрім цього він додав, що в області та м. Харків треба сформувати 415 пунктів обігріву, їх необхідно оснастити генераторами, електрочайниками, обігрівачами, системами Starlink, продуктами харчування тощо.
       
        «Цей напрямок роботи є дуже важливим, адже, якщо ворог продовжить обстрілювати критичну інфраструктуру, то ці пункти будуть локальними так званими “островами порятунку”. Завдяки вашій допомозі ми закупимо речі, якими наші мешканці зможуть користуватися у пунктах обігріву», – прокоментував Олег Синєгубов.
       
        Також начальник ХОВА розповів, що для ефективної координації та розподілу гуманітарної допомоги на Харківщині створили Раду волонтерів.
       
        «Управління з координації гуманітарних справ ООН в Україні як старший партнер зможе долучитися до Ради волонтерів Харківщини. Так, до Ради вже приєдналося понад 100 волонтерських організацій. Спільно ми зможемо краще координувати роботу і допомагати людям», – наголосив очільник області.
       
        Гуманітарна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун запевнила, що підтримка Харківщини триватиме і надалі, зокрема, планують постачати допомогу для нормального проходження осінньо-зимового періоду.
       
        «Ми б також хотіли краще познайомитися з волонтерськими організаціями, які працюють на місцях. Так, зможемо спрямувати кошти на ці благодійні фонди для закупівлі потрібних матеріалів населенню. Не хочемо залишити без уваги жодне питання, будемо лише покращувати нашу співпрацю», – підкреслила Деніз Браун.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання