Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Харківщина отримала нові авто для надання виїзної акушерсько-гінекологічної допомоги

    Автомобілі надійшли від Фонду ООН у галузі народонаселення та посольств Ірландії, Іспанії та Норвегії.
       
        Як зазначила заступниця директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Жанна Овчарова, наразі кваліфікованої допомоги лікарів особливо потребують жінки на деокупованих територіях, оскільки місцеві медичні заклади пошкоджені чи зруйновані.
       
        «Сьогодні ми маємо 2689 вагітних у всій області. На деокупованих територіях, за даними акушерів-гінекологів, перебуває 107 вагітних жінок, з яких, зокрема, на 3 триместрі – 71 вагітна. Вони досі залишаються на деокупованих територіях з якихось вагомих причин, хоча ми їм пропонуємо евакуюватися», – розповіла Жанна Овчарова.
       
        Одна з автівок для надання виїзної акушерсько-гінекологічної допомоги працюватиме при Регіональному перинатальному центрі в Харкові. Фахівці цього закладу виїжджатимуть на деокуповані території для обстеження жінок та за потреби госпіталізуватимуть їх до лікарень. Інша автівка буде задіяна в Ізюмі. А в Балаклії уже працює мобільний пологовий будинок, який надійшов до області в жовтні.
       
        «Від імені Фонду хочу сказати, що нам дуже приємно працювати з Харківською областю. Наша допомога зосереджена на материнстві, дитинстві та сексуальному і репродуктивному здоров’ї. Раді, що за підтримки Уряду Іспанії доставили 30 авто для надання виїзної акушерсько-гінекологічної допомоги для всієї України», – сказав представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Хайме Надаль.
       
        Окрім цього, Харківська ОВА спільно з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення підписала Меморандум щодо співпраці.
       
        За словами виконуючого обов’язки генерального директора одного з медзакладів Харкова Костянтина, основна програма, під яку були оснащені автівки – це «Здоров’я жінки». Але також на огляди виїжджатимуть лікарі інших спеціалізацій.
       
        «Першочергово буде терапевтичний профіль. Зокрема, будемо відправляти кардіолога, ендокринолога, невропатолога, за потреби – педіатра. Автомобіль оснащено кисневим генератором, апаратом штучної вентиляції легенів, електровідсмоктувачем, дефібрилятором. Усім, що необхідно для надання першої невідкладної допомоги», – додав Костянтин.
       
        Також в авто для надання виїзної акушерсько-гінекологічної допомоги є спеціалізовані ноші, шини та все базове обладнання. Додатково він забезпечений кольпоскопом, портативним УЗД апаратом, електрокардіографом. До того ж в автомобілі є лабораторне оснащення.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання