Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виправдання чи ув’язнення: що чекає на осіб, втягнутих проти волі у пособництво ворогу

    Звістка про деокупацію українських територій приносить не лише радість, а й шок від нових варварських злочинів, скоєних військовими рф.
       
        Як розповіли у Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції, завдяки свідченням місцевих жителів та іншим зібраним доказам, правоохоронні органи формують точну картину, яка дозволяє вірно кваліфікувати кожне діяння, а також призначати справедливе покарання. Під час здійснення правосуддя окремої уваги потребують громадяни, втягнуті у кримінальну діяльність силоміць. Ця категорія включає осіб, до яких загарбники застосовували фізичний примус – неправомірні дії, що вже самі по собі є кримінально караним діянням. Найчастіше такі вчинки ворога виражаються у заподіянні болю, тілесних ушкоджень, позбавленні волі та загрожують життю й здоров’ю жертви.
       
        Заручники обставин, котрі постраждали від зухвалої поведінки окупантів, за умови відсутності у них реальної можливості утриматися від вчинення злочину, не підлягають кримінальній відповідальності. Ця теза зазначена у статті 40 Кримінального кодексу України й завдяки їй, справжній злочинний умисел не сховається за вчинком, якому передували тортури.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання