Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олег Синєгубов зустрівся з Верховним комісаром ООН з прав людини Фолькером Тюрком

    Під час зустрічі з Верховним комісаром та очільниками місій ООН начальник ХОВА обговорив питання фіксації та розслідування злочинів, скоєних військовослужбовцями рф, і відновлення зруйнованої інфраструктури.
       
        Олег Синєгубов подякував Фолькеру Тюрку за увагу, яку ООН приділяє питанням забезпечення прав людини в Україні та розслідуванню військових злочинів окупантів.
       
        «Дякую вам за ту роботу, яку ваша організація надає. Вона вкрай важлива, адже коли звільняються наші території, там залишається суцільна руїна. Ми готові до співпраці з вами», - підкреслив Олег Синєгубов.
       
        Він також зазначив, що Харківська обласна прокуратура займається розслідуванням тих злочинів, які вчинили російські окупанти на нашій території. Зокрема доведено, що в Ізюмі ворог цілеспрямовано бомбардував цивільну інфраструктуру. Наразі зруйновано сотні житлових будинків, із 23 котелень, які опалювали місто вціліло тільки 6.
       
        Саме тому Харківщина буде вдячна за допомогу від місій ООН й у проведенні ремонту житла, забезпеченні населення теплим одягом та іншою гуманітарною допомогою.
       
        В свою чергу Фолькер Тюрк відзначив, що це перший візит в Україну Верховного комісару ООН з прав людини. Міжнародною місією була підготовлена доповідь щодо ситуації з порушенням прав людей під час військових дій на Харківщині.
       
        «Харківська область має приклади й докази щодо воєнних злочинів агресора. Важливо, що ви вже проводите документування злочинів, які відбулися під час окупації. Власне цю тему на днях ми обговорювали під час зустрічі із Генеральним прокурором України», - сказав Верховний комісар ООН з прав людини.
       
        Як підкреслив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, з початку збройної агресії рф основна увага правоохороннців була зосереджена на розслідуванні та фіксації злочинів проти миру та безпеки людей, міжнародного правопорядку та злочинів проти основ національної безпеки.
       
        «Наразі прокурорами Харківщини здійснюється процесуальне керівництво більше ніж 9 тисяч кримінальних проваджень саме за фактами порушення законів та звичаїв війни. Суб’єктами даних злочинів є військовослужбовці країни-агресора та незаконних збройних формувань так званих Л/ДНР», - зазначив Олександр Фільчаков.
       
        За його даними, у межах досудового розслідування правоохоронці розслідують більш ніж 6 тисяч злочинів, пов’язаних з бомбардуваннями цивільної інфраструктури, 84 – умисними вбивствами, понад 300 - щодо незаконного позбавлення волі. Велика кількість кримінальних проваджень розслідується за фактами мародерства з боку військових рф - більше 1,5 тисячі таких злочинів.
       
        На даний час правоохоронцями Харківщини розслідується загибель близько 1700 та поранення близько 2700 цивільних осіб. У межах досудового розслідування повідомлено про підозру у вчиненні злочинів 18 військовослужбовцям рф, членам приватних військових кампаній, а також незаконних збройних формувань Л/ДНР.
       
        Крім того, слідчими та прокурорами розслідуються кримінальні провадження за фактами вивезення зерна та техніки окупантами, знищення майнових комплексів зернових терміналів, елеваторів та посівів зернових культур.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання