Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Для дітей Харківщини влаштували табір за пластовою методою в Закарпатській області

    Організація зимового табору «За світло те, що темряву здолало!» проходить за підтримки Харківської ОВА та БФ «Харків з тобою».
       
        Перебування в таборі є безоплатним. Протягом 10 днів з дітьми проводитимуть заняття за пластовою методою. До участі у таборі запрошувалися діти з Харкова та Харківської області, а також діти військовослужбовців, ветеранів АТО та волонтерів.
       
        За словами директора Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Івана Сокола, ідея створити такий табір для дітей виникла під час евакуації населення з деокупованих територій, які постраждали внаслідок збройної агресії рф.
       
        «Під час проведення евакуації спільно з волонтерами звернули увагу, що діти перебувають у дійсно стресовому стані. Ми хотіли, щоб вони знову відчули себе дітьми і хоч на деякий час відволіклися від цих страшних подій», – прокоментував Іван Сокол.
       
        Загалом з Харківської області на відпочинок та оздоровлення поїхало 140 дітей. Ще 30 дітлахів планують відправити з інших регіонів, куди їм довелося переїхати з Харкова та області через війну.
       
        «Наш табір організували в готельному комплексі поряд з містом Мукачево. Загалом запрошували діток від 7 до 12 років. Хочемо порадувати наших дітей, адже насправді у них вкрали дитинство», – зазначила директорка БФ «Харків з тобою» Олена Рофе-Бекетова.
       
        У таборі з дітьми працюватимуть 9 психологів, а також пластуни, виховники і студенти Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди та Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
       
        «На початку і наприкінці табору проведемо тестування, щоб дізнатися, як змінився психоемоційний стан у дітей. Також ми займатимемося арттерапією та музикотерапією. Окрім цього, будуть тренування з відпрацювання звички для емоційного інтелекту. Ці техніки допоможуть дітям відкритися, навчать не боятися висловлювати власну думку, що зараз вкрай важливо», – розповіла психологиня Олена Король.
       
        Сім’я Салтовець під час війни змушена була переїхати з Харкова на Західну Україну. Наразі родина вже повернулася додому, адже в місті стало спокійніше.
       
        «Використовуємо кожну можливість для дитини. Адже спочатку був COVID-19, тепер війна, а діти ростуть. Тому дуже зраділи, коли дізналися, що можна поїхати в такий табір і поспілкуватися з однолітками», – поділилася Інна Салтовець.
       
        Її одинадцятирічний син Гліб зазначає, що з радістю їде до табора, оскільки хоче завести нові знайомства.
       
        «Насправді набридло сидіти вдома. Сподіваюся, там не буде повітряних тривог. До того ж зараз у нас онлайн-навчання і вже дуже хочеться повернутися до звичайних уроків у школі», – сказав Гліб Салтовець.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання