Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Регіональний дайджест від Мінцифри: нова партія Starlink, техніка для навчальних та медичних закладів, мобільні цифрові валізи

    У Мінцифрі розповіли про цифрові успіхи із різних куточків України.
       
        Харківська область
       
        На Харківщини 13 громад отримали нову сучасну техніку для ефективної та продуктивної роботи на місцях. Громади області отримали 22 ноутбуки, 13 принтерів, 26 картриджів, 22 комп'ютерні миші. Відтепер працівники громад зможуть надавати якісні адміністративні послуги на деокупованих територіях області.
       
        Передачу техніки було реалізовано в межах проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні», який фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку Sida та реалізується компанією SALAR International AB в Україні.
       
        Одеська область
       
        24 громади Одеської області, підключені до платформи СВОЇ, отримали зручний чатбот для запису до електронної черги. До е-черги також можна під'єднати будь-який заклад та налаштувати різні типи робочих місць: адміністратор, реєстратор тощо. Чатбот допоможе безкоштовно створити сучасний сайт громади. Окрім того, у новому сервісі доступні інструменти електронної демократії – електронні петиції, громадський бюджет, опитування тощо, а також передбачена опція інформування мешканців громади про важливі події через сповіщення.
       
        Волинська область
       
        На Волині ще 4 громади отримали «мобільні цифрові валізи» — пересувні робочі місця адміністраторів ЦНАП. Мобільна валіза складається з цифрового обладнання для надання якісних адмінпослуг віддалено та забезпечення їх доступності для всього населення громади. Працівники ЦНАП отримали можливість працювати автономно без електроенергії до 8 годин, що особливо актуально в умовах війни та перебоїв з енергопостачанням. Ініціативу реалізовано у межах програми ЕGAP за підтримки Мінцифри спільно з «Фондом Східна Європа» та за фінансування Швейцарії.
       
        Чернівецька область
       
        Буковина отримала 24 станції Starlink. Глибоцька, Кіцманська, Заставнівська, Хотинська та Центральна міська клінічна лікарні отримали станції супутникового зв’язку Starlink від Чернівецької ОВА. Також старлінки отримали 10 медичних закладів міста Чернівці та області. Крім того, Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 9 станцій Starlink для забезпечення безперебійної роботи своїх бригад на віддалених пунктах – в Путилі, Вижниці, Сторожинці, Сокирянах, Кельменцях, Новоселиці, Глибоці, Заставні. Проєкт реалізовано за підтримки Міністерства охорони здоров'я.
       
        Дніпропетровська область
       
        Межівський ЦНАП, який знаходиться на відстані 7 км від лінії фронту, не припиняв свою роботу з початку повномасштабного вторгнення. Через велику кількість переселенців програми давали збій, тож працівники ЦНАПу працювали навіть уночі, щоб внести необхідні дані та оформити заявки. Наразі знову повноцінно працює реєстр речових справ. Також ЦНАП Межівського району взяв на себе обов’язки Синельниківського сервісного центру. Завдяки новій паспортній установці працівники ЦНАПу можуть видавати паспорти, технічні документи та водійські права переселенцям з Донецької та Луганської областей.
       
        Івано-Франківська область
       
        У освітні заклади Прикарпаття передали понад 100 одиниць сучасних комп'ютерів. Пріоритет при розподілі надали позашкільним навчальним закладам та профтех училищам і коледжам за напрямком «Інформаційні технології». Надана техніка допоможе підвищити якість навчання дітей основам програмування.
       
        Проєкт було реалізовано завдяки співпраці Івано-Франківської ОВА з Асоціацією «Інформаційні технології України».
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання