Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Захворюваність сезонними недугами на Харківщині не перевищує епідпорогу

    З початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ у Харківській області захворіли 31 403 жителі, повідомили в Департаменті охорони здоров’я ХОВА.
       
        Першого тижня 2023 року захворюваність на ГРВІ зросла на 50%. Нинішній показник захворюваності становить 110,61 на 100 тисяч населення. Для Харківської області показник епідемічного порогу становить 415,06 на 100 тис. жителів. Тобто, збільшення випадків захворюваності не перевищує допустимої норми.
       
        «З середини грудня ми почали фіксувати меншу кількість хворих на COVID і більшу кількість тяжких хворих на ГРВІ. Їх кількість менша, ніж торік», - зазначив директор Обласної дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар.
       
        Зросла і кількість госпіталізованих, порівняно з минулим тижнем – на 81,6%. Загалом у медзакладах регіону з можливим або підтвердженим діагнозом ГРВІ перебувають 207 осіб, а минулого тижня було госпіталізовано 114. Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Лозівському районі – 213,91 на 100 тис. населення.
       
        Крім того, на наявність грипу від початку епідсезону обстежили 3901 жителя. Вірус грипу А виявлено у 32 людей та в одного пацієнта – вірус парагрипу. Цьогоріч в Україні доступні дві вакцини від грипу – «Ваксігрип Тетра» та «Джісі Флю». Передусім щеплення рекомендоване людям, які входять до групи ризику:
       
        - Медпрацівникам
        - Учителям
        - Дітям віком до 5 років
        - Вагітним
        - Літнім людям віком від 60 років
        - Особам із хронічними захворюваннями
        - Усім, хто працює в місцях скупчення людей
        «Зазвичай, ріст захворюваності на грип фіксується саме в цей період і може тривати до березня. Вакцини є в необхідній кількості. Тому є час на вакцинацію, щоб організм сформував антитіла до вірусу», - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов.
       
        За останньою актуальною інформацією, в області проти грипу щеплено майже 1700 осіб. З них близько 1300 – з групи ризику.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання