Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Торік Харківщина експортувала товарів сільгоспвиробництва на понад 377 мільйонів доларів США

    Із січня по жовтень 2022 року Харківська область експортувала товарів на 694,4 мільйона доларів США. Із них понад половина коштів – за товари сільгоспвиробництва.
       
        «Попри активні бойові дії, системні обстріли з боку окупантів, підприємці нашого регіону збирали врожай і займалися господарством. Завдяки їх зусиллям регіону вдалося не лише задовольнити внутрішній ринок, але і забезпечити експорт товарів», - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.
       
        На найбільшу суму – понад 200 мільйонів доларів – експортували продуктів рослинного походження. Крім зерна, продавали каву та чай.
       
        Живих тварин і продуктів тваринного походження експортовано на понад 3 мільйони доларів США. До переліку товарів увійшли: молоко та молочні продукти, курячі яйця і мед. Також експортували готові харчові продукти та олії.
       
        За даними Міністра аграрної політики та продовольства України, аграрний сектор став основою українського експорту. Загальна вартість продукції склала більш ніж 23 мільярди доларів США і 53% від усього експорту країни.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання