Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині може з’явитися новітня система утилізації відходів

    В межах робочої поїздки Харківщину відвідали нардепи, голова екологічного комітету Верховної Ради України Олег Бондаренко та радник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Довгалюк.
       
        Спільно із заступником начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгеном Івановим та заступником голови екологічного комітету Верховної Ради України та народним депутатом, головою підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр України Павлом Якименком провели нараду з очільниками міських військових адміністрацій.
       
        «Широкомасштабне вторгнення та дії окупантів погіршують екологічну ситуацію в нашій країні. Ми маємо переймати дієві моделі утилізації відходів аби покращувати ситуацію в екосередовищі. В цьому нам готові допомагати міжнародні партнери», – зазначив радник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Довгалюк.
       
        Народний депутат України Павло Якименко відзначив, що у запропонованій моделі мова йде про новітню кластерну систему утилізації відходів, що принципово відрізняється від минулого досвіду у цьому питанні. Вона передбачає зведення підприємств для сортування відходів та основного об’єкта з утилізації. Пілотні проєкти вже реалізовані на Київщині, Івано-Франківщині та Закарпатті.
       
        «Харківщина лишається одним із найбільш постраждалих регіонів України від російської агресії. Тож, ми маємо на меті всебічно сприяти покращенню екологічної ситуації в регіоні. У тому числі із перероблюванням відходів. Харківщина має стати зразковим регіоном у цьому питанні», – стверджує голова екологічного комітету Верховної Ради України Олег Бондаренко.
       
        В розробці та створенні нової системи утилізації відходів готові допомагати міжнародні партнери.
       
        «Завдяки залученню міжнародні підтримки та підтримки профільних Міністерств, така система значно покращить екологічну ситуацію на Харківщині. Крім того, нам вдасться значно розвантажити «полігони», що знаходяться в районах області», – зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.
       
        За даними, станом на 1 грудня 2022 року розмір розрахованої шкоди внаслідок збройної агресії російської федерації, завданої землі, ґрунтаму зв'язку із засміченням складає – 140,6 мільярдів гривень. Постійно фіксуються нові факти руйнувань.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання