Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Начальник Харківської ОВА зустрівся з Послом Іспанії

    Олег Синєгубов та Рікардо Лопес-Аранда Хагу обговорили ситуацію в регіоні та домовилися про продовження співпраці.
       
        У заході також взяли участь радник Посольства Іспанії Хав'єр Фуетес Лєха, заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська та директор департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол.
       
        «На території Харківської області тривають активні бойові дії. Наразі під окупацією перебуває 29 населених пунктів. Загарбники щодня завдають ракетних і артилерійських ударів, в результаті яких гинуть та травмуються мирні жителі. ЗСУ протистоять російському агресору та завдають противнику втрат. Ми маємо дуже велику кількість викликів, які пов'язані з наслідками російського вторгнення, серед них – зруйновані житлові будинки у громадах, знищені об'єкти цивільної та критичної інфраструктури, школи, дитячі садки, лікарні, вищі навчальні заклади. Крім постійної допомоги нашим ЗСУ, ми намагаємося відновлювати в регіоні системи електро-, тепло-, та водопостачання; забезпечуємо населення продуктами харчування, одягом, медикаментами і необхідним обладнанням. На додачу до всіх цих викликів ми готуємося до активізації фронту по різним напрямкам і, в тому числі, у Харківській області», – розповів Олег Синєгубов.
       
        За словами Рікардо Лопеса-Аранди Хагу, переважна більшість громадян Іспанії підтримує політику уряду своєї країни і Євросоюзу у питаннях, пов'язаних із наданням допомоги українському народові.
       
        «Я не міг не відвідати Харків, щоб особисто засвідчити своє захоплення результатами вашої роботи. На сьогодні Україна отримала від Іспанії найбільше гуманітарної допомоги, у порівнянні з країнами світу, яким колись допомагали. Ми й надалі підтримуватимемо вас. Цього разу хочемо передати електрогенератори для Пунктів Незламності у Харківській області. Крім цього, Іспанія приймає велику кількість українців, які тимчасово покинули свій дім через російське вторгнення. Ми готові й надалі приймати у себе громадян України», – заявив Рікардо Лопес-Аранда Хагу.
       
        Він також додав, що Іспанія гарантувала значні кошти для відновлення нашої держави після перемоги, а також допомагатиме у процесі європейської інтеграції.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання