Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Почав свій шлях воїна з 2014 року», – нацгвардієць «Буян» розповів про роботу штурмового підрозділу

    «Буян» воює у складі бригаді «Спартан». На фронт потрапив з першого дня повномасштабного вторгнення. Його вогневий розрахунок наразі на Бахмуті, працює по ворогу одночасно з міномета та АГС-17.
       
        Найбільш активно його розрахунок залучається до вогневої роботи по російських загарбниках саме в Бахмуті.
       
        «У Бахмуті зустрічаються мобілізовані, яких використовують як “гарматне м'ясо”, є також штурмовики, вагнерівці, і російські спецпризначенці. Діють вони малими групами. Все як книжка пише: “держу”, “йду”, “перезарядка”. Ми використовуємо міномети, АГС, щоб не підходили до наших позицій, щоб вони не входили у ближній бій», — поділився нацгвардієць «Буян».
       
        Бойова біографія «Буяна» розпочалася у 2014 році. Періодично він повертався до цивільного життя, має родину, де його люблять, чекають, підтримують.
       
        «Почав свій шлях воїна з 2014 року. Був прикордонником, мобілізований ще 31 березня. Тоді це називалось “нульова” мобілізація. Воювали на Луганському напрямку. Це був пункт пропуску Довжанський. Там брав участь у перших боях, коли російські спецслужби під виглядом “казаків” намагалися прорвати кордон, і тоді ми стримали їх. Тоді ми виглядали як нині їхні мобілізовані: 4 магазини, автомат, залізна каска, бронежилетів не було. Потім я підписав контракт у Нацгвардії», — згадує «Буян».
       
        Крім Бахмута, у 2022 році він брав участь у бойових діях на околицях Харкова, під Цупівкою, у районі Майорська.
       
        «24 лютого 2022 року був я на 602 мікрорайоні. На окружній Харкова. Через три дні після заняття оборони на нас пішов підрозділ кадирівців. “Специ” були, підготовлені. Ми відбились, потім проводили розвідку, пішли подивитися, що в них є. Знайшли багато використаних шприців. Адекватний чоловік не буде йти на повен зріст, коли по тобі працює багато стрілецької зброї. Тоді по них ще міномети крили. Вони йшли на повен зріст, не боялися. Їх там і положили всіх. Вони тоді загубили чоловік до 20. У нас один загинув. Був вечір. Було не зрозуміло, хто підходить. Він вийшов на зустріч, і вони його зняли. Тут на Бахмуті теж пригод вистачає. При останньому штурмі при розриві міни мені у шию прилетів уламок. Добре, що це не від боєприпасу, а від будинку», — говорить «Буян».
       
        «Буян» пишається своєю бригадою, своїм батальйоном, їхнім бойовим шляхом. Тим більше, що після ефективної роботи на Майорську, різко зріс авторитет їхнього підрозділу.
       
        Гвардійці бригади «Спартан» є питомою складовою Сил Оборони України, вони професійно нищать російських загарбників на східних рубежах, мужньо б’ються за волю та суверенітет українських земель.
       
        Відеоінтерв’ю «Буяна» дивіться за посиланням.
       
        Долучитися до штурмової бригади можна через ЦНАПи Харкова та області за такими адресами (щоденно 09.00 – 16.00):
       
        - Харків, проспект Архітектора Альошина, 11;
       
        - Харків, вулиця Чернишевська, 55;
       
        - Харків, Гімназійна набережна, 26;
       
        - Мерефа, вулиця Культури, 2б;
       
        - Богодухів, вулиця Молодіжна, 2;
       
        - Краснокутськ, вулиця Миру, 127;
       
        - Лозова, вулиця Грушевського, 2;
       
        - Первомайський, проспект Незалежності, 1;
       
        - Красноград, вулиця Більовська, 94;
       
        - Зміїв, вулиця Адміністративна, 16.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання