Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Харківщина посідає третє місце за чисельністю «Армії відновлення» з початку року

    Від січня 2023 року на Харківщині до суспільно корисних робіт вже приєдналося 478 людей.
       
        Наразі за кількістю учасників «Армії відновлення», залучених саме в цьому році, Харківська область посідає третє місце в країні – після Полтавщини та Донеччини.
       
        Такі дані повідомили в Департаменті соціального захисту населення Харківської ОВА.
       
        Щоб стати учасником цієї програми, незайнятий громадянин повинен звернутися до підрозділу служби зайнятості за місцем проживання або перебування і, якщо наразі не знайдеться роботи за фахом претендента, йому буде запропоновано роботу в «Армії відновлення».
       
        Фінансування програми відбувається коштом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, також можливе залучення інших джерел – місцевих бюджетів, підприємств тощо.
       
        Орієнтовний перелік таких робіт затверджено постановою КМУ, але місцеві військові адміністрації й ради можуть адаптувати їх під потреби своїх громад.
       
        «Це роботи, які не потребують спеціальної підготовки і фаху. При цьому до робіт можуть залучати як жінок, так і чоловіків. Наприклад, обслуговування Пунктів Незламності, пакування гуманітарних наборів, проведення ремонтно-відновлювальних робіт, прибирання території тощо», - розповіли в Департаменті.
       
        Залежно від потреб громади угода на участь у цій програмі може укладатися на різні, в тому числі й невеликі терміни. Це офіційна робота, за яку нараховується мінімальна заробітна плата в сумі 6700 гривень.
       
        «Звичайно, зараховується пенсійний і страховий стаж, людина має всі соціальні гарантії, передбачені законодавством, зокрема лікарняні. Середній вік учасників «Армії відновлення» – 45 років, із них вищу освіту мають 22% громадян», – говорять в Департаменті соціального захисту населення ХОВА.
       
        «Армія відновлення» вже працює в 30 громадах Харківської області. Нещодавно, згідно з рішенням Харківської військової районної адміністрації, прийнято рішення впровадити програму й у місті Харків. Зараз триває визначення замовників робіт.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання