Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Віта Ковальська зустрілася з керівництвом підрозділу World Vision в Україні

    Міжнародна гуманітарна організація World Vision International існує 70 років і наразі працює в більш ніж 100 країнах світу.
       
        Як повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, серед першочергових гуманітарних потреб регіону – допомога внутрішньо переміщеним людям.
       
        «На сьогодні у нашій області – майже 500 тисяч ВПО. І ми продовжуємо евакуювати людей із місць бойових дій. За останній час ми евакуювали 25 тисяч людей, із яких близько 10 тисяч поїхали в інші регіони, а 15 тисяч залишилися на Харківщині», - розповіла Віта Ковальська.
       
        Переселенців розміщують у гуртожитках харківських закладів вищої освіти, а також в інших місцях компактного проживання, які облаштовують громади.
       
        «Звичайно, як для громад, так і для гуртожитків є необхідність облаштовувати місця для ВПО. Там зараз створюються центри психологічної підтримки і вже працюють такі центри допомоги для дітей», - зауважила заступниця начальника ХОВА.
       
        Також вона повідомила, що регіон потребує допомоги в забезпеченні дітей і вчителів, зокрема з деокупованих територій, ноутбуками для дистанційного навчання.
       
        «Ми не втратили своїх здобувачів освіти в закладах і загальної середньої освіти, і вищої. Однак близько 70 тисяч дітей потребують планшетів, ноутбуків. Це діти з деокупованих територій або ВПО, їх сім'ї розграбовані російськими військовими. Також бракує ще 8500 ноутбуків для вчителів, щоб на 100% забезпечити їх технікою для дистанційної роботи», - розповіла Віта Ковальська.
       
        Голова Відокремленого підрозділу World Vision International в Україні Кетрін Грін зазначила, що її організація наразі має намір посилити підтримку східних регіонів України. І фокусом допомоги є саме діти.
       
        «Хочемо концентрувати свої зусилля на допомозі Центрам компактного проживання, зокрема дітям, які там мешкають. Можемо допомогти методологією, психологічно, офлайн навчанням», - розповіла Кетрін Грін.
       
        Вона також повідомила, що World Vision International в Україні планує відкрити на Харківщині свій офіс для більш ефективної координації допомоги.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання