Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині розроблять новий Регіональний план поводження з відходами

    Необхідність створення нового плану поводження з відходами у Харківській області розглянули 10 березня на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.
       
        Під час виступу заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов зазначив, що наразі на території Харківщини обліковується 79 місць видалення твердих побутових відходів та 6 полігонів промислових відходів.
       
        «На жаль, раніше допускалися численні правопорушення законодавства під час експлуатації побутових відходів. Попередніми програмами намагалися вирішити проблему, але вона потребує зовсім іншого підходу. Нині в цьому питанні допоможе закон європейського зразка щодо поводження з відходами, який ухвалили минулого року», – розповів Євген Іванов.
       
        Окрім цього, він додав, що раніше було розпочато будівництво більш сучасних комплексів з переробки відходів у Богодухові, Люботині, Вовчанську. Проте нині у Вовчанську це будівництво заморожено.
       
        «У Богодухові вдалося ввести першу чергу в експлуатацію у 2017 році. Але цього замало. Враховуючи такий стан справ, за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова спільно з Міндовкілля пропонуємо в регіоні розробити новий план поводження з відходами», – сказав Євген Іванов.
       
        Як він наголосив, це посилить спроможності регіональних та місцевих органів влади, а також допоможе впровадити досвід Європейського Союзу в сферах захисту навколишнього середовища та протидії кліматичним змінам.
       
        «Подібний проєкт вже успішно працює на Київщині та ще в деяких регіонах України. У нас були зроблені перші кроки щодо розробки нового Регіонального плану управління відходами, який буде включати в себе нормальну логістику. Ми сподіваємося, що спільними зусиллями за цей рік саме здійснимо розробку плану, технічного завдання проєкту документації. І, можливо, що вже з наступного року зможемо стати до будування», – підкреслив Євген Іванов.
       
        Планується, що проєкт частково співфінансуватиметься партнерами з ЄС, а також кошти виділять з державного бюджету.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання