Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Для розмінування Харківщини планують залучити підрозділи ДСНС Києва та міжнародні організації

    Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі Медіацентр Україна – Укрінформ.
       
        Загалом у Харківській області потребують розмінування близько 500 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. Першочергово піротехнічні підрозділи візьмуться до обстеження 250 тисяч га земель. Решта полів – це переважно прикордонні території, де військова ситуація наразі не дозволяє провести розмінування.
       
        «Поки погодні умови не дозволяють нам проводити масштабне розмінування, однак ми маємо бути до цього готовими. Проводимо перемовини з підрозділами ДСНС Києва, щоб посилити ті наряди, які вже працюють у Харківській області. Також за сприяння Офісу Президента ведемо перемовини з міжнародними організаціями, щоб розмінувати і наші сільськогосподарські землі», - розповів Олег Синєгубов.
       
        Так само постійні ворожі обстріли ускладнюють процес знешкодження вибухонебезпечних предметів на територіях населених пунктів.
       
        «Харківська область визнана однією з найбільш засмічених вибухонебезпечними предметами. Наприклад, сьогодні в селі Сніжківка Ізюмського району був факт підриву цивільної людини, це чоловік 40 років, на міні типу «пелюстка». На минулому тижні в цьому ж населеному пункті був такий само випадок. І коли підрозділи ДСНС прибули для обстеження, вони знайшли на самому подвір'ї і біля нього понад 70 таких «пелюсток». Це свідчить про щільне замінування цих територій», - підкреслив начальник ХОВА.
       
        Він також зауважив, що масштабне розмінування необхідне для того, щоб повернути електроенергію жителям усіх деокупованих населених пунктів.
       
        На сьогодні відновити постачання електрики вдалося вже 170 тисячам абонентів. Роботи тривають, щодня підключають живлення 200-300 родинам.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання