Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Розмінування територій Харківщини є одним із пріоритетних завдань держави» – Ірина Верещук

    Актуальні питання деокупованих територій обговорили на нараді під керівництвом Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук у межах її візиту в Харківську область.
       
        Віцепрем’єрка підкреслила, що наразі першочергово слід приділити увагу гуманітарному розмінуванню звільнених територій Харківщини.
       
        «Життя у деокупованих селах маємо відновити. Треба розміновувати території, щоб туди приходив бізнес і були гарантії його розвитку», - підкресли Ірина Верещук.
       
        Вона також зазначила, що за результатами наради буде розроблено детальний графік поетапного розмінування деокупованих територій. Наразі в пріоритеті – обстеження енергомереж.
       
        «Для нас задача номер один – розмінування нашої критичної інфраструктури, ліній електропередач для того, щоб ми відновили електропостачання на деокупованих територіях», - зауважив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
       
        За даними начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, наразі в Харківській області працює 20 саперних розрахунків – це понад 100 фахівців. Згодом вони також отримають спеціальні машини, які допоможуть у розмінуванні.
       
        ДСНС продовжує активне виконання своїх завдань на деокупованих територіях Харківщини. Зокрема, було відновлено функціонування 13 підрозділів рятувальників. З початку повномасштабного вторгнення рф на Харківщині фахівці ДСНС здійснили понад 23 тис. виїздів, врятували більш ніж 300 людей, ліквідували 4 тис. пожеж, розібрали 320 об’єктів, зруйнованих ворожими обстрілами. З-під завалів було врятовано 308 осіб.
       
        Під час наради піднімали питання безпеки громадян. Як зазначив начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко, на сьогодні в регіоні працює понад 100 поліцейських офіцерів громад. Саме вони займаються профілактикою злочинів та підтримують правопорядок в громадах. За словами керівника Нацполіції, криміногенна ситуація в області повністю контрольована.
       
        Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков зазначив, що слідчі СБУ та Нацполіції наразі розслідують майже 13,5 тис. злочинів щодо порушення військовими рф законів та звичаїв війни. Близько 2 тис. кримінальних проваджень відкрито щодо державної зради, колабораційної діяльності та коригування вогню, 529 особам повідомлено про підозру.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання