Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Розмінування територій Харківщини є одним із пріоритетних завдань держави» – Ірина Верещук

    Актуальні питання деокупованих територій обговорили на нараді під керівництвом Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук у межах її візиту в Харківську область.
       
        Віцепрем’єрка підкреслила, що наразі першочергово слід приділити увагу гуманітарному розмінуванню звільнених територій Харківщини.
       
        «Життя у деокупованих селах маємо відновити. Треба розміновувати території, щоб туди приходив бізнес і були гарантії його розвитку», - підкресли Ірина Верещук.
       
        Вона також зазначила, що за результатами наради буде розроблено детальний графік поетапного розмінування деокупованих територій. Наразі в пріоритеті – обстеження енергомереж.
       
        «Для нас задача номер один – розмінування нашої критичної інфраструктури, ліній електропередач для того, щоб ми відновили електропостачання на деокупованих територіях», - зауважив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
       
        За даними начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, наразі в Харківській області працює 20 саперних розрахунків – це понад 100 фахівців. Згодом вони також отримають спеціальні машини, які допоможуть у розмінуванні.
       
        ДСНС продовжує активне виконання своїх завдань на деокупованих територіях Харківщини. Зокрема, було відновлено функціонування 13 підрозділів рятувальників. З початку повномасштабного вторгнення рф на Харківщині фахівці ДСНС здійснили понад 23 тис. виїздів, врятували більш ніж 300 людей, ліквідували 4 тис. пожеж, розібрали 320 об’єктів, зруйнованих ворожими обстрілами. З-під завалів було врятовано 308 осіб.
       
        Під час наради піднімали питання безпеки громадян. Як зазначив начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко, на сьогодні в регіоні працює понад 100 поліцейських офіцерів громад. Саме вони займаються профілактикою злочинів та підтримують правопорядок в громадах. За словами керівника Нацполіції, криміногенна ситуація в області повністю контрольована.
       
        Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков зазначив, що слідчі СБУ та Нацполіції наразі розслідують майже 13,5 тис. злочинів щодо порушення військовими рф законів та звичаїв війни. Близько 2 тис. кримінальних проваджень відкрито щодо державної зради, колабораційної діяльності та коригування вогню, 529 особам повідомлено про підозру.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання