Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олег Синєгубов та Ірина Верещук перевірили роботу регіонального центру психологічної допомоги

    В межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська, у Харківській області на початку березня розпочав роботу Центр психологічної допомоги.
       
        Як зазначила під час візиту в Харків Віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук, після успішної реалізації проєкту з психологічної допомоги постраждалим від російської агресії та ВПО у Київській області аналогічний проект реалізували у нашому регіоні.
       
        «Сьогодні у Харкові маємо чудову можливість ознайомитися з тим, як на місцевому рівні успішно масштабовано проєкт першої леді з ментального здоров'я. Завдяки допомозі міжнародних партнерів та сприянню начальника ОВА Олега Синєгубова для реалізації залучено соціальні служби, автономних психологів та волонтерів. Всі вони об'єдналися і злагоджено працюють для людей. Я була дуже здивована, бо думала, що побачу Центр, який лише розпочинає свою роботу, і нам потрібно буде координувати цю діяльність, докладаючи багато зусиль. Натомість я переконалася, що все вже зроблено», – розповіла Ірина Верещук.
       
        Віцепрем’єрка також зауважила, що планує доповісти про приклад успішної реалізації проєкту на Харківщині Офісу Першої Леді і прем'єр-міністру України з тим, аби таку модель взяти за основу і масштабувати по всій країні
       
        Олег Синєгубов зазначив, що одним із пріоритетних завдань для Харківської ОВА у цьому напрямку є залучення територіальних громад до створення сучасних Центрів психологічної допомоги.
       
        «У регіоні кожна громада здатна створити команду висококваліфікованих спеціалістів, облаштувати приміщення та придбати автомобіль для виїздів. Ми маємо подбати про належний рівень надання психологічної допомоги нашим людям. На прикладі цього Центру показуємо, як програма ментальної підтримки постраждалих від російської агресії та ВПО працює на державному рівні і наше завдання – організувати такий процес у громадах області у найкоротший час», – сказав Олег Синєгубов.
       
        Начальник ОВА також зауважив, що в Харкові створювати аналогічні Центри можна у ЦНАПах. Для роботи з людьми, постраждалими від російської агресії та ВПО є можливість залучати випускників психологічних факультетів.
       
        Більше фото – у галереї
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання