Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олег Синєгубов зустрівся з представниками управління ООН з координації гуманітарних справ

    Під час зустрічі з делегатами від ООН начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про поточну ситуацію в регіоні, яка склалася внаслідок російського збройного вторгнення.
       
        Він зазначив, що наразі лінія бойового зіткнення проходить через нашу область у Куп'янському районі. Під тимчасовою окупацією ворога перебуває 29 населених пунктів.
       
        «Люди поволі повертаються у деокуповані населені пункти. Наведу приклад: в Ізюмі до повномасштабного вторгнення рф проживало близько 50 тисяч осіб. На час деокупації там залишалося близько 5 тисяч, наразі – близько 25 тисяч людей. Частину людей, яка поки що не може повернутися до своїх помешкань, забезпечуємо тимчасовим житлом. Тримаємо на контролі це питання і робимо все, аби люди мали гідні умови проживання», – зауважив Олег Синєгубов.
       
        Начальник ХОВА повідомив, що на даний час у Харкові та області проживає 1,9 мільйона людей, а на деокупованих територіях регіону – понад 170 тисяч.
       
        Він також зазначив, що впродовж минулого року в регіоні проведена потужна робота з гуманітарного забезпечення населення, постраждалого від агресії рф. Він наголосив, що більше 100 тисяч тонн допомоги передано жителям деокупованих громад та Харкова.
       
        За словами особистої радниці Верховного Комісара ООН з питань біженців Грейхен О'Хара, наразі співпраця Харківської ОВА з ООН ведеться у багатьох напрямках – це охорона здоров’я, освіта, допомога дітям, підліткам, малозабезпеченим сім’ям та особам, які постраждали внаслідок ворожих бойових дій.
       
        «Керівництво ООН постійно фокусує увагу на запитах жителів регіону і у співпраці з Харківською обласною військовою адміністрацією намагається реалізувати найважливіші напрямки допомоги», – зазначила Грейхен О'Хара.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання