Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Реалізація на території району державної цінової політики

    8 травня в районній державній адміністрації відбулася апаратна нарада, на якій було розглянуто низку питань. Зокрема, заступник голови райдержадміністрації Юрченко О.В. проінформував про реалізацію державної цінової політики.

    Зокрема, Олексій Вікторович у своєму виступі зазначив, що відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31 травня 2008 року №323 «Про систему комплексної оцінки цінової ситуації на споживчому ринку області» моніторинг цін на основні продовольчі товари в районі проводиться на визначених базових підприємствах торгівлі, переробних підприємствах та підприємствах - виробниках щодекадно з послідуючим інформуванням Департаменту економіки та міжнародних відносин облдержадміністрації.

    Комплексна оцінка дає можливість своєчасно реагувати на прояви необґрунтованого підвищення вартості окремих товарів, створювати умови для усунення тіньового сектору економіки.

    Питання цін на споживчому ринку району постійно знаходиться на контролі.

    З метою забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів 5 березня 2013 року між Богодухівською районною державною адміністрацією і магазинами продовольчого профілю підписаний Меморандум порозуміння. Соціальні сорти хліба можна придбати по ціні 2,50 гр. за один виріб вагою 0,500 кг в магазинах ФОП Труш Л.В., ТОВ фірма «Посад», «Будиночок продуктів» ФОП Світличний О.І., кіосках корпорації ТОВ «Кулиничівський хлібокомбінат».

    Ціни на сорти хліба масового вжитку знаходяться у межах соціальних рівнів цін.

    Цінова ситуація на споживчому ринку району у І кварталі 2013 року була стабільною. Стрімкого підвищення цін на продукти харчування не було.

    Станом на 26 квітня 2013 року знизились роздрібні ціни по 5 видах продуктів харчування з 18 в магазинах, по яких проводиться моніторинг цін та по 11 із 22 - на ПХО «Богодухівський ринок» до відповідної дати минулого року (порівняльні таблиці додаються).

    Ціни знизились на: крупу гречану (-6,6%), рис (-7%), яйця (-3%), яловичина (-2%), м’ясо свинини (-11%), цукор (-7%) той же час спостерігалось сезонне підвищення цін на молочну та овочеву продукцію. По решті продовольчих товарах ціни знаходиться в межах середньо обласних.

    Одним із недоліком у районі є відсутність фірмової торгівлі та обмежене коло торговельних підприємств, які завозять продукцію місцевих товаровиробників.

    М’ясні та ковбасні вироби на споживчий ринок району надходить від підприємств не лише області, а й інших виробників України. При цьому, продукція місцевого виробника, асортимент якого складає більше тридцяти найменувань, можна придбати лише в 22 із 143 продовольчих магазинів.

    Аналізуючи ситуацію станом на 26 квітня 2013 року слід відмітити, що ціни на основні продукти харчування, що реалізуються підприємствами роздрібної торгівлі склалися в межах середньо обласних. По окремих видах продукції, а саме: ковбасам вареним, яловичині, олії соняшниковій, молоку та молокопродуктах, ціни в районі нижчі. При цьому слід зазначити, що вартість продукції на підприємствах роздрібної торгівлі в районі в значній мірі залежить від цін оптової торгівлі м. Харкова. Зокрема, такі види продукції, як: борошно, крупи, олія рафінована, цукор майже 100% привізні.

    ПХО «Богодухівський ринок» на пільгових умовах виділені торгові місця для торгівлі м’ясом безпосередньо від сільгосптоваровиробників. Крім того, у поточному році відкрився продовольчий кіоск в якому ціни на м’ясну продукцію нижчі ніж у критому павільйоні.

    На прилавках магазинів та ПХО «Богодухівський ринок» фруктово-овочева продукція привізна, за винятком незначної кількості вирощеної у приватному секторі, яку реалізують мешканці району. Лише 3 із 150 сільгосппідприємств району займаються овочівництвом. Дана галузь потребує значних матеріальних та трудових затрат, однак продукція завжди користується попитом і тому аграріям потрібно працювати в означеному напрямку.

    Проаналізувавши цінову ситуацію на споживчому ринку району слід відмітити, що в цілому цінова ситуація стабільна. Торговельні підприємства району забезпечені продовольчими товарами в достатній кількості та широкому асортименті.

    За наслідками апаратної наради головою райдержадміністрації видані відповідні доручення.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання