Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    8 травня - День памʼяті та примирення

    Шановні ветерани війни, шановні жителі Богодухівського району!
       
        Дорогі земляки! У ці дні увесь світ відзначає цю знакову подію, адже Друга світова війна пройшла чорним смерчем по всіх континентах планети, несучи з собою смерть та горе. Проте у ці страшні воєнні роки лихоліття найбільшої біди зазнала наша Українська земля.
       
        Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми у величезному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу та гідність людини.
       
        У День пам’яті та примирення ми мусимо відкинути всі нашарування, які протягом багатьох років роз’єднували наше суспільство, маємо подивитися об’єктивно на перебіг історичних подій та усвідомити, що попри різні політичні погляди учасників тих буремних років, об’єднувала одна мета — визволення рідної землі від ворога. Цієї шляхетної мети досягнуто завдяки героїзму та мужності бійців та командирів збройних сил, учасників партизанського та національно-визвольного рухів, а також трудівників тилу.
       
        Сьогодні на долю нашого народу випало випробовування неоголошеної війни з боку авторитарного правлячого режиму сусідньої росії. Однак, ми подолаємо і цю агресію, адже сила духу наших українських воїнів є нездоланною. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, ми боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян. Українці були, є і будуть господарями на своїй землі, правда за нами – тож ми обов’язково здобудемо перемогу в ім’я європейського майбутнього рідної України.
       
        Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.
       
        Бажаю Вам міцного здоров`я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє нашої України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!
       
        Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим героям!
       
        Слава Україні! Героям Слава!
       
        З повагою.
        Начальник Богодухівської районної військової адміністрації
        Анатолій РИСЦОВ
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання