Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Центр матері та дитини забезпечує тимчасовим житлом та супроводжує жінок, що опинилися у скрутному становищі

    Департамент у справах сім`ї, молоді та спорту ХОДА тісно співпрацює з низкою соціальних установ, зокрема - із обласним Центром матері і дитини. Про це повідомив у ході «прямої лінії» газети «Слобідський край заступник начальника управління - начальник відділу з питань соціальної підтримки молоді та забезпечення рівних прав і можливостей управління у справах сім`ї та молоді Департаменту Євген Шаньшин.

    «Роботою Центру матері та дитини займається Департамент соціальної політики Харківської облдержадміністрації. Але через те, що наш Департамент пов'язаний з молоддю, ми з проблемами молодих матусь теж стикаємось. Тобто, із обов'язку служби ми цією інформацією володіємо. Сьогодні, Центр матері та дитини дуже добре функціонує, до нього потрапляють через центри соціальних служб за місцем проживання. А далі механізм вже відпрацьований: з жінкою починають працювати спеціалісти центру соціальних служб у питанні соціального супроводу, забезпечення її житлом. Тобто, якщо звертаються до нас, ми перенаправлюємо до Центру соціальних служб», - зазначив він.

    Внаслідок того, що сьогодні в Україні близько 700 дітей щорічно залишають у пологових будинках, в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України для соціального супроводу жінок, які мають ризики відмовитися від дитини у пологовому відділенні, планується розширити у 2013-2014 роках мережу центрів матері та дитини. На Харківщині матір з дитиною забезпечує тимчасовим житлом та супроводжує Обласний центр матері та дитини. Сьогодні він заповнений на 90% і його можливостей вистачає для потреб регіону.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання