Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Зміни в системі управління через реформу органів місцевого самоврядування - це побажання людей, бо стара система неефективна. Михайло Добкін

    Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками підписання Договору про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова та Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області заявив голова ХОДА Михайло Добкін.

    "Сьогодні, на третьому десятку існування незалежної української держави, ми можемо говорити, що Україна дуже швидко створила всі необхідні інститути державної влади, створила систему противаги різних гілок влади. Зараз наша Конституція потребує змін. Але до 1996 року була взагалі інша ситуація. Тому що Конституція 1996 року в свій час була дуже прогресивним документом. Минуло 17 років, і нам треба її міняти. Тобто все, що в нашому житті відбувається зі зміною законодавства, починаючи з основного закону, все продиктовано духом часу. Безперечно, в тому вигляді, в якому сьогодні існує місцеве самоврядування, воно залишатися вже не може. Адміністративна реформа назріла давно, оскільки система управління територіями неефективна. Ми сьогодні багато говоримо про реформу органів місцевого самоврядування, вже є концепція, є думка Президента України, є обов'язкова умова, яку поставив Президент - щоб ця реформа відбувалася не зверху вниз, а знизу вгору: від побажання територіальних громад, щоб люди на місцях мали більше прав, економічно, фінансово і юридично закріплених. Тому зміни в системі управління через реформу органів місцевого самоврядування це не побажання влади, це побажання людей, бо стара неефективна", - сказав голова Харківської ОДА.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання