Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Завдяки Указу Президента люди будуть знати свою історію і свою культуру

    У недільній школі при Храмі в ім'я святого князя Олександра Невського відбувся урок, присвячений 1025-річчю хрещення Русі. Протоієрей Петро Козачков, настоятель храму, впевнений, що історія та релігія дуже тісно пов'язані, і, говорячи про історію державотворення, необхідно розповідати і про історію релігії, історію церкви. І тому навчання в недільній школі – процес не стільки релігійний, скільки, в першу чергу, виховний. Діти, які відвідують недільні школи, стають добрішими, підвищується рівень культури, змінюється в кращу сторону поведінка, ставлення до батьків і друзів.

    9-річна Настя Мігуро відвідує недільну школу з шести років, їй дуже подобається. Каже, що перший раз прийшла просто подивитися, побачила як діти займаються, стало цікаво і вона захотіла залишитися.

    "Тут вчителі дуже хороші, нам тут розповідають про закони божі, ми вчимо пісні і молитви, нас вчать як робити вітражі, наприклад, я зробила вітраж з ангелом-охоронцем та містом красивим. Я сюди ходжу щонеділі", – сказала дівчинка.

    Отець Петро підкреслив, що День хрещення Київської Русі святкують щороку, але 1025-та річниця, безумовно, день особливий. На думку отця Петра, підписаний Президентом України Віктором Януковичем Указ "Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі", підкреслює значимість історичної події.

    "Є гарний вислів із Святого писання: "пам'ять праведника перебуває з роду в рід з похвалами";. Ми будемо пам'ятати князя Володимира як людину, яка привела Русь до православ'я. Зробимо все від нас залежне для того, щоб наші діти пам'ятали і шанували віру своїх дідів і прадідів. І, завдяки Указу Президента, люди будуть знати свою історію і свою культуру. Він підкреслює для нас значимість дня Хрещення Русі", – сказав отець Петро.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання