Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Державна програма здешевлення вартості іпотечних кредитів найбільш лояльна і доступна для громадян

    Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник директора Департаменту містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Фурсов.

    У Харківській області успішно реалізовуються завдання Президента України щодо розвитку будівельної галузі. Зокрема, громадяни можуть придбати житло, беручи участь у програмах «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів». На думку заступника директора Департаменту, основне – участь держави в цих програмах, її ефективність визначається умовами, які надаються громадянам для будівництва та отримання житла.

    «Виходячи зі свого досвіду, можу сказати, що державна програма здешевлення вартості іпотечних кредитів найбільш лояльна і доступна для громадян – спробуйте за жорсткої конкуренції та в умовах ринку знайти кредит під 3%. Тим більше, не потрібно забувати, що ми живемо у кризовий час, а це серйозний підхід і серйозна заявка держави. Кредитування прописано в законодавчій базі до 15 років. Більше того, говорячи про гарантії, в даному випадку ми маємо статтю 55 Закону України «Про державний бюджет». Ми говоримо про захищеність громадян, про гарантії держави компенсувати протягом усього періоду роботи ці 13% з 16%», – сказав Юрій Фурсов.

    За його словами, в цих програмах чітко визначені і завдання державних службовців, які повинні забезпечувати зниження собівартості житла, що вводиться в експлуатацію. Наприклад, сьогодні середня собівартість 1 кв.м житла по Україні визначена Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в сумі 5363 грн. У Харківській області вона становить 5100 грн. і менше, за рахунок безкоштовного оформлення землевідведень, невключення до собівартості 1 кв.м. житла вартості підведення зовнішньо- і внутрішньомайданчикових мереж.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання