Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виконання завдань Президента України з розвитку будівельної галузі є одним з пріоритетів Харківської області

    На сьогоднішній день пріоритетом Уряду і Харківської облдержадміністрації є ті основні положення Програми економічних реформ Президента України, які спрямовані на підняття будівельної галузі і нарощування темпів і обсягів житлового будівництва. Про це в ході програми обласного телебачення «Час влади» повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович.

    За його словами, одне з найважливіших соціальних питань - забезпечення громадян житлом. У цьому напрямку на виконання соціальних ініціатив Президента України на Харківщині реалізується відразу ряд державних програм, які набувають все більшої популярності.

    «На сьогоднішній день в Харківській області заплановано будівництво близько 390 тис. кв. м. житла. Близько 90 тис. кв. м вже здано в експлуатацію», - повідомив Михайло Рабинович.

    Стимулом для будівельників є програма «Доступне житло», програма іпотечного кредитування, молодіжне пільгове кредитування і програма будівництва житла на селі «Власний дім». За словами Михайла Рабиновича, однією з найпопулярніших серед жителів Харківської області є програма «Доступне житло» (30/70).

    «У 2013 році за цією програмою вже укладено 46 договорів, заплановано близько 13 млн. грн. фінансування. Харківський регіон входить до трійки лідерів в Україні і посідає 2 місце з реалізації даної програми. Що стосується другої програми іпотечного кредитування, то в області за нею працюють другий рік. З 16% оплати за кредит держава компенсує 13%, а громадяни платять 3%. Ця програма також набирає обертів і на сьогоднішній день видано вже 10,8 млн. грн. кредитів. Також укладено 49 договорів, майже 200 сімей вже готують документи і найближчим часом мають подати їх до Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, який курирує цю програму», - зазначив Михайло Рабинович.

    У реалізації цих програм беруть участь 9 найбільших харківських будівельних компаній, акредитовано 26 будинків і доступно близько 2 тисяч вільних квартир.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання