Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У 2014 році Обласний госпіталь для інвалідів війни стане найкращим медичним закладом області

    Як повідомив сьогодні в ході прес-туру заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 2010 року в покращення матеріально технічної бази Обласного госпіталю для інвалідів війни вкладено близько 14 млн.грн. з обласного та державного бюджетів, з яких на ремонті роботи використано близько 10 млн.грн., на придбання обладнання – 4 млн.грн.

    «Президент України Віктор Янукович з перших днів свого перебування на цій посаді приділяв дуже велику увагу умовам лікування ветеранів, учасників та інвалідів війни. У 2010 році Президент поставив завдання взяти шефство над такими медичними установами у всій країні і зробити їх найкращими у регіонах. У 2014 році, після завершення фасадних робіт, ремонту деяких внутрішніх приміщень, Обласний госпіталь для інвалідів війни стане найкращим медичним закладом області за умовами перебування пацієнтів та умовами, в яких працює персонал», - підкреслив Ігор Шурма.

    У госпіталі відремонтовано всі палати та понад 100 кабінетів для лікарів та медперсоналу, в палатах встановлені нові ліжка, повністю замінено комунікації водопостачання, водовідведення, подачі тепла і світла. У медустанові функціонують новий операційний блок та реанімаційне відділення, приймальне відділення, лабораторія, фізіотерапевтичне, бальнеологічне та стерилізаційне відділення, а матеріально-технічна база відповідає всім сучасним вимогам.

    Цього року виділено 5 млн.грн. для завершення фасадних робіт, заміни покрівлі. Крім того, вже завершено ремонт 5-го поверху. Наступного року планується провести ремонт харчоблоку, а також складських приміщень.

    «На сьогодні в області мешкає 110 тис. людей, які мають статус інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни, а також людей, які прирівняні до цих категорій. Сьогодні люди, які свого часу ризикували своїм життя заради майбутніх поколінь, можуть обстежуватися та лікуватися у сучасних умовах», - підкреслив Ігор Шурма.

    Довідка. Комунальний заклад охорони здоров’я «Обласний госпіталь для інвалідів війни» є головним в регіоні спеціалізованим закладом третинного рівня з медичного обслуговування ветеранів та інвалідів війни, учасників та ветеранів локальних війн та міжнародних конфліктів, а також репресованих в роки політичних репресій – жителів з м. Харкова та Харківської області. Щорічно в Обласному госпіталі для інвалідів війни здійснюється більше 31 тис. консультацій, отримують стаціонарне лікування до 5 тис. ветеранів, проводиться біля 400 оперативних втручань середньої та високої складності.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання