Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Одним із шляхів вирішення питань забезпечення дітей дошкільною освітою у сільській місцевості є будівництво НВК. Михайло Добкін

    Виконуючи завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання, керівництво Харківської області працює над створенням додаткових місць у дошкільних установах сільських районів.

    Як зазначив сьогодні у ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Зачепилівського району голова ХОДА Михайло Добкін, проблема забезпечення дітей місцями у дошкільних навчальних закладах ще не закрита. За його словами, в 90-х роках впала народжуваність, кількість дітей зменшувалася, і дитячі сади закривалися. Зараз ситуація змінюється і дітей стає все більше, тож виникла необхідність у додаткових місцях у дитячих садках.

    «Один із шляхів вирішення цього питання у сільській місцевості - це будівництво навчально-виховних комплексів. По-перше, НВК знаходяться на балансі районного бюджету, значить, менше навантаження лягає на бюджет органу місцевого самоврядування. По-друге, якщо в малокомплектній школі з'являється НВК, то це дозволяє нам зберегти школу, що дуже важливо. Якщо є така можливість, ми йдемо на цей компроміс. По-третє, створюються умови однакові як для дітей у м. Харкові, так і в сільській місцевості» , – сказав Михайло Добкін.

    Також він зазначив, що практично все, що можна було відновити з руїн, вже відновлено. Всі будівлі дитячих садків, закритих раніше, вже реконструйовано. Тепер є два шляхи: або перепрофілювати будівлі, які підходять під дитячі садки, і відкривати нові групи, створюючи НВК, або будувати нові садочки.

    «Але будівництво нових дитячих садків коштує дуже дорого. Тому будемо намагатися знаходити більш-менш підходящі будівлі і вирішувати це питання», - сказав голова області.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання