Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Громадські організації інвалідів області отримали 1,1 млн.грн. фінансової підтримки від Фонду соціального захисту інвалідів

    Харківське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів здійснює в установленому порядку виконання загальнодержавних програм соціального захисту інвалідів. Зокрема, з метою реалізації ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення Фонд фінансує заходи щодо соціальної, трудової, фізкультурно-спортивної та професійної реабілітації інвалідів, програму створення нових та збереження існуючих робочих місць для інвалідів. Про це розповіла на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Галина Степанова.

    «За програмою фінансування фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, за поданням Національного комітету спорту інвалідів України, відділенням профінансовані уже в цьому році видатки на суму майже 291 тис. грн. Зокрема, на проведення у с. Яворів Львівської області табору фізкультурно-спортивної реабілітації для 21 спортсмена з інвалідністю», - сказала Галина Степанова.

    Також вона зазначила, що в цьому році Харківським обласним відділенням Фонду придбано три спеціалізовані автомобілі для зміцнення матеріально-технічної бази територіальних центрів соціального обслуговування в Красноградському, Ізюмському районах і в м. Чугуєві.

    «Ці автомобілі коштують 720 тис. грн., і наш фонд придбав їх для того, щоб люди мали змогу дістатися за їх бажанням до поліклініки, стадіону та інших закладів. Цього року Фонд соціального захисту інвалідів визначений відповідальним виконавцем бюджетної програми з соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів, що передбачає декілька напрямів фінансування. По-перше, це фінансування підтримки громадських організацій інвалідів. На сьогодні профінансовано майже 1 млн. 100 тис. грн. на статутну діяльність. Через нас фінансуються компенсаційні виплати за невикористане санаторно-курортне лікування інвалідів, які на сьогодні склали 550 тис. грн. Також, ми фінансуємо видатки щодо забезпечення інвалідів автомобілями, і на сьогодні в область поставлені 34 автомобілі на суму понад 2 млн. грн., а значить, 34 інваліди обов’язково в цьому році отримають автомобілі», - повідомила вона.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання