Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Співпраця заради добробуту населення України

    Торгівля людьми ближче, ніж може здаватися!

    11 жовтня на базі Богодухівського районного центру зайнятості в рамках гендерного тижня було проведено відеолекторій для безробітних на тему «Торгівля людьми ближче, ніж може здаватися!» за участі районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В ході заходу було розглянуто потенційні ситуації ризику, роз’яснено правила безпечної поведінки, які застерігають від потрапляння в «тенета» торговців людьми.

    Що ж таке торгівля людьми? Це актуальне питання звучало протягом проведення відеолекторію. Тому фахівці, звертаючись до присутніх, декілька раз наголошували проте, як уникнути ситуацій ризику при працевлаштуванні, а саме:

    1. Нікому і ніколи не довіряти свій паспорт чи інші документи, що посвідчують особу.

    2. Будь-які документи, які Ви підписуєте (трудовий договір, угода з учбовим закладом та ін.), повинні бути написані зрозумілою Вам мовою та містити інформацію про умови (оплата, вихідні дні, робота у святкові дні, медичне страхування) місце та час Вашої майбутньої праці.

    3.Оформляйте виїзні документи: закордонний паспорт, візу, квитки самостійно та сплачуйте за всі пов’язані з цим послуги тільки особисто.

    4. Залишайте вдома детальну інформацію про майбутнє місце перебування з адресою та контактними телефонами, копію свого паспорта, контракту тощо.

    5. У разі потрапляння в складні ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, телефонуйте на національну «гарячу лінію» з попередження торгівлі людьми 0-800-500-335 зі стаціонарних або 386 з мобільних телефонів.

    Ваше життя в ваших руках! Прагнете більшого – працюйте! Не зупиняйтеся на досягнутому, але не дайте себе обдурити. Не станьте живим товаром!

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання