Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Підсумки соціально-економічного розвитку району за 2010 рік та завдання на 2011 рік

    Підводячи підсумки соціально-економічного розвитку господарського комплексу району за 2010 рік слід зазначити, що в цілому ситуація стабільна і прогнозована.
    Більшість промислових підприємств району наростили обсяги реалізації продукції, спостерігалося покращення показників у будівництві, зросли обсяги вантажоперевезень, господарства району провели комплекс осінніх сільськогосподарських робіт, у соціальній інфраструктурі забезпечене стале функціонування, збережена мережа гуманітарних закладів, підприємства житлово-комунального господарства надають послуги без перебоїв. Зрушилася проблема функціонування дошкільних навчальних закладів, яка тривалий час не вирішувалася.
    Разом з тим, є ряд проблемних питань, над вирішенням яких ми працюємо і до кінця року сподіваємося зменшити їх кількість. В першу чергу, це стосується покращення показників в агропромисловому комплексі, ліквідації заборгованості з оплати праці, зменшення податкового боргу та недоїмки до Пенсійного фонду України тощо.

    Промисловість
    Промисловими підприємствами району за 2010 рік реалізовано товарів, робіт і послуг на суму 170,7 млн. грн., що з урахуванням індексу інфляції на 20% більше, ніж за попередній рік.Рівень середньомісячної заробітної плати - зріс на 31%, надходження по податку з доходів працівників - на 30%.
    Найбільший обсяг товарної продукції забезпечили підприємства харчової та переробної промисловості: ВАТ «Первухінський цукрозавод», ЗАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» ТОВ «Богодухівський молзавод», який отримав диплом всеукраїнського конкурсу «Кращий вітчизняний товар 2010 року» за плавлений сирок.
    У минулому році ДП «Гутянське лісове господарство» освоїло виробництво паливних брикетів із відходів деревини, що дає змогу використовувати альтернативний вид палива для потреб бюджетних установ району та залізниці.
    Поряд з цим, промисловий комплекс району має ряд проблемних питань. Зокрема, ВАТ «Первухінський цукрозавод» переробив сировини на 23% менше, ніж за попередній рік; Богодухівська районна друкарня та УВП УТОС продовжували працювати в режимі неповної зайнятості. Не призупинив спад виробництва ВАТ «Богодухівський хлібозавод», а ТОВ «Богодухівський нафтопереробний завод» - не працював через відсутність сировини.
    Разом з тим, за попередніми даними, фінансовий результат до оподаткування по галузі склав понад 3 млн.грн. прибутку. Промислові підприємства району, крім УВП УТОС, не мають заборгованості з оплати праці, по платежах до бюджетів усіх рівнів, за спожиті енергоносії та до фондів соціального страхування.

    Агропромисловий комплекс
    Рослинництво
    У 2010 році відбулося скорочення обсягів виробництва валової продукції сільського господарства на 29,5% порівняно з 2009 роком.
    Через несприятливі погодні умови господарства району виростили 72,0 тис. тонн зерна, що на 62,4 тис. тонн менше, ніж у попередньому році. При цьому, по валовому збору ранніх зернових та зернобобових культур, в тому числі озимої пшениці, район посів четверте місце серед районів області.
    По врожайності озимих культур кращі результати досягли: ТОВ “Трайгон Фармінг Харків” – 41,1 ц/га, ВАТ “Ульяновське” – 22,5 ц/га, ПСП ім. Т.Г.Шевченка – 21,5 ц/га.
    Сільськогосподарські товаровиробники планують у поточному році збільшити валове виробництво зерна на 44%.
    Виробництво соняшнику за рахунок збільшення площі посіву по пересіяних загиблих озимих культурах залишилося на рівні попереднього року: зібрано 20,4 тис. тонн при урожайності – 16,0 ц/га.
    Незважаючи на збільшення посівних площ на 700 га, валовий збір цукрових буряків склав 25 тис.тонн, або 69% до рівня 2009 року. На поточний рік запланований приріст виробництва даної культури на 34%.
    Тваринництво
    Ряд причин, перш за все низький рівень кормозабезпечення у ІІ півріччі 2010 року, привели до погіршення показників у галузі тваринництва. Поголів’я великої рогатої худоби скоротилося на 17%, в т.ч. корів - на 6%; свиней - на 45%. Це в свою чергу привело до зниження виробництва молока і м’яса відповідно на 23% та 28%.
    Протягом року СФГ “Муравський шлях” та ФГ “Валері” ліквідували молочне скотарство. Разом з тим, ТОВ СП “Родіна” збільшило виробництво молока, м’яса та продуктивність корів. У господарстві значно покращились показники по відтворенню стада.
    За рейтинговими показниками лідерами в галузі є: ТОВ СП “Родіна”, СВК ім. Каразіна, ПСП ім. Шевченка, СФГ “Промінь” та ТОВ “Трайгон Фармінг Харків”.
    З метою створення умов для стабілізації та розвитку тваринництва, залучення інвестицій у цю галузь розроблена та затверджена сесією районної ради «Програма стабілізації та розвитку тваринництва в господарствах Богодухівського району на період 2010-2015 років».
    На даний час, враховуючи що рівень забезпеченості тваринництва кормами складає лише 65% до потреби, першочергове завдання керівників сільгосппідприємств - забезпечити збереження поголів’я худоби.
    За 2010 рік сільгосппідприємствами району придбано нової техніки на суму 30,4 млн.грн., що у 6,8 разів більше, ніж за попередній рік. Рівень середньомісячної заробітної плати протягом року зріс на 15,2% і склав 1274,8 грн.
    Станом на 1 січня 2011 року розрахунки підприємств за оренду землі склали 98,4%, за оренду майна – 93,1%.

    Траспорт і зв'язок
    На ринку автотранспортних послуг району працює 91 перевізник, з яких 85 – приватних підприємців. За 2010 рік обсяги пасажироперевезень (з урахуванням обсягів підприємців–фізичних осіб) склали 604,2 тис. пасажирів, що на 29,3% менше, ніж у 2009 році.
    Загальний обсяг вантажних перевезень автомобільним транспортом по району склав 78,5 тис.тонн вантажів. Порівняно з відповідним періодом попереднього року обсяги вантажних перевезень зросли на 12,3%, а середньо обласний приріст склав 8,1%.
    Компенсаційні виплати за перевезення пільгової категорії громадян на приміських та міських маршрутах у районі отримали два перевізника ВАТ «Богодухівське АТП» та ФОП Цюпка В.Г. в сумі 170,8 тис.грн., або 100%.
    Для покращення якості пасажироперевезень змінюються вимоги до перевізників в частині забезпечення автобусних маршрутів транспортними засобами середньої та великої місткості. ВАТ «Богодухівське АТП», яке практично не мало власного автотранспорту, а орендувало транспортні засоби малої та середньої місткості не змогло взяти участь у конкурсі по відбору перевізників на міжміському та приміських маршрутах. Зміна даного пасажироперевізника негативно впливає на показник щодо обсягу пасажироперевезень, і до кінця 2011 року очікується його значне зниження.
    Більшість доріг та об’єктів дорожньої інфраструктури району потребують значних капіталовкладень. У 2010 році на ремонт автодоріг загального користування району використано 5 млн.грн. з обласного бюджету.
    Підприємства зв’язку збільшили доходи на 9% до показників 2009 року, в тому числі цех телекомунікаційних послуг №1 - на 8%, центр поштового зв’язку – на 9%.
    Продовжувалося зростання користувачів мережі Інтернет, впроваджувалися додаткові послуги доступу до мережі, в тому числі перегляд 28 програм телебачення високої чіткості.
    За рік встановлено 11 телефонних апарати пільговому контингенту, з яких: 4 – сільським жителям.

    Будівництво
    У 2010 році Богодухівським райавтодором виконано власними силами будівельних робіт на суму 7245,7 тис. грн. за договірними цінами. Порівняно з попереднім роком обсяг підрядних робіт збільшився на 39 %.
     За минулий рік на утримання та ремонт доріг, які проходять територією району, використано 8,5 млн.грн., з яких 448 тис.грн. - на комунальні автодороги району та 5 млн.грн. виділено з обласного бюджету на ремонт доріг загального значення. Разом з тим, більшість комунальних автодоріг району потребують значних капіталовкладень.
    Протягом року введено в експлуатацію 18 індивідуальних житлових будинків площею 2283,6 м2, тоді як за попередній рік введено 89 м2 житла; укладено 4 угоди із Харківським фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі для отримання пільгового кредиту в сумі 160 тис.грн. Виконані роботи з теплової ізоляції житлового будинку по вул.Космічній 1/3 в м.Богодухові на суму 493,8 тис.грн.
    Розпочата реконструкція дошкільного навчального закладу в с. Крисине, де освоєні кошти в сумі 779,7 тис. грн. Для завершення робіт потрібно 480 тис.грн. У кінці минулого року відновлена діяльність дошкільного навчального закладу в с. Кручик.
    У 2010 році продовжувалися роботи з газифікації населених пунктів району. Введено в експлуатацію: підвідний газопровід високого та низького тиску с.Крупчино; середнього та низького тиску в с.Шийчино; 0,294 км низького тиску по пров. Залізничному в м.Богодухові; 0,12 км низького тиску в с.Максимівка. Торік газифіковано 179 квартир та домоволодінь.

    Житлово-комунальне господарство
    Підприємства житлово-комунального господарства забезпечують надання послуг споживачам району. Станом на 1 січня 2011 року рівень проплати склав:
    - за послуги з водопостачання – 100 %, в т.ч. населення - 99%;
    - за послуги житлово-комунального господарства - 98%, в т. ч. населення - 103% ;
    - за послуги з теплопостачання – 93%, в т.ч. населення – 187%. Борг бюджетних організацій, які фінансуються з державного бюджету, склав 121,6 тис. грн.
    Протягом 2010 року спостерігалися перебої з водопостачанням, особливо в м. Богодухові. Це сталося у зв’язку зі збільшенням кількості абонентів, старінням та зношенням виробничих потужностей водозаборів. Підприємства району, яку надають послуги з централізованого водопостачання знаходяться у складному фінансово-економічному стані, що не дає можливості на якісному рівні здійснювати ремонт водопровідної мережі.
    Для покращення ситуації за кошти міського бюджету встановлено більш потужний насос на арстсвердловині Південого водозабору, що дало змогу налагодити безперебійне водопостачання центральної частини м. Богодухова. Виготовлена проектно-кошторисна документація на виконання робіт по закільцюванню водопроводу по вул. Катукова з мережею центральної частини міста та ведеться робота щодо виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію насосної станції по вул. Катукова.
    В 2010 році виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво ІІ черги системи водовідведення в м. Богодухові. Продовжувались роботи з реконструкції каналізаційної мережі в с.Губарівка, на які використано кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у сумі 542,3 тис.грн

    Споживчий ринок
    За попередніми даними, обсяг обороту роздрібної торгівлі у 2010 році складе 52,5 млн.грн., або 93% до попереднього року з урахуванням індексу інфляції.Одному мешканцю підприємствами району було реалізовано товарів, у середньому за місяць, на суму 1293 грн. проти 1261 грн. за попередній рік.
    Станом на 1 січня 2011 року на споживчому ринку працювало 229 підприємств роздрібної торгівлі та громадського харчування. За рік відкрито 9 нових підприємств, з яких 1 – громадського харчування.
    За 2010 рік підприємствами та організаціями району реалізовано послуг на суму 3724,9 тис. грн., що на 8 % більше, ніж торік ( у фактичних цінах), з яких населенню реалізовано майже 88%.
    Стрімкого зростання цін, за винятком крупи гречаної, на споживчому ринку району не відбувалося. Спостерігалося підвищення цін на хлібобулочні та макаронні вироби, молочну продукцію, ковбасні вироби та окремі види овочевої продукції. Разом з тим, протягом року знизилися ціни на рис, цукор, птицю тощо. Індекс росту споживчих цін за 2010 рік склав 109,1% (довідково: за 2009 рік – 112,9%).
    На кінець 2010 року ціни в районі не перевищували середньообласні, а на молочні продукти, окремі овочі, м'ясо свинини та яловичини були нижчі.

    Мале підпнриємництво
    Суб’єкти малого підприємництва забезпечують близько 13% від загальних надходжень до місцевих бюджетів району.
    Завдяки розвитку підприємництва за минулий рік у районі створено 249 нових робочих місць.
    За минулий рік 30 безробітних відкрили власну справу за рахунок надання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності на суму 180,7 тис.грн., тоді як у попередньому році вказані виплати не проводилися.
    Протягом 2010 року чисельність фізичних осіб-підприємців зросла на 6%, юридичних осіб – на 1%.
    При райдержадміністрації працює реєстраційний офіс та дозвільний центр, де підприємці мають можливість отримати консультації та реєстраційні і дозвільні документи різних організацій.

    Бюджет
    Станом на 1 січня 2011 року бюджет Богодухівського району по доходах виконаний на 100,5 % до затвержених показників. При плані доходів 106,8 млн.грн., фактично надійшло 107,3 млн.грн. Дотація вирівнювання з державного бюджету склала 49,4 млн.грн.
    План власних та закріплених доходів виконано на 100,7 % до планових показників, та на 111,2 % до виконання минулого року (більше на 2,1 млн.грн.). Райбюджет, при фактичному надходженні 11,4 млн.грн. виконаний на 104,3 %.
    Найбільшу питому вагу доходної частини бюджету складає податок з доходів фізичних осіб –75,9 % в обсязі власних та закріплених доходів.
    Із 24 бюджетів району не забезпечено виконання власних та закріплених доходів по тринадцяти бюджетах.
    Податковий борг до місцевих бюджетів на початок 2011 року склав 217,8 тис.грн. і в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 24,6 тис.грн.
    Заборгованість по прибутковому податку із заробітної плати, виплаченої в натуральній формі станом на 1 жовтня 2010 року складає 26 тис.грн.

    Заробітна плата
    Рівень заробітної плати за січень-вересень 2010 року по району склав 1412 грн., підвищився порівняно з відповідним періодом минулого року на 4% та перевищив розмір встановленого прожиткового мінімуму для працездатної особи на 59,7 %. У минулому році був забезпечений контроль за своєчасним впровадженням на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності та господарювання визначеного державою мінімального рівня заробітної плати.
    Разом з тим, не вдалося ліквідувати заборгованість з оплати праці, яка станом на 1 січня 2011 року склала 205,6 тис. грн. (протягом року збільшилася на 38,8 тис. грн.). Борг мають:
    - Богодухівське УВП УТОС - 46,1 тис. грн.;
    - комунальне підприємство «Богодухіввода» - 117,5 тис. грн.;
    - КП «Благоустрій» - 31,1 тис. грн.;
    - ВАТ «Богодухівське АТП» - 10,9 тис.грн.

    Ринок праці
    За рахунок усіх джерел фінансування за 2010 рік у районі створено 551 нове робоче місце (річне завдання – 550 робочих місць), що на 43,6 % перевищує обсяги ліквідації (383 робочих місць).
    Протягом року послугами служби зайнятості скористалось 2191 особи, з яких працевлаштовано 1086. Пройшли професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації 375 особи (річне завдання – 250 чоловік), залучено до оплачуваних громадських робіт 529 громадян (річне завдання перевиконано на 37,4 %). Таким чином, активними формами зайнятості було охоплено 90,8 % тих, хто перебував на обліку.
    Станом на 1 січня 2011 року статус безробітного мали 718 осіб (довідково: на 1 січня 2010 року - 589 осіб).

    Соціальний захист
    У 2010 році в районі запроваджена Єдина технологія прийому громадян по призначенню житлових субсидій та забезпечувалося дотримання вимог спрощеного порядку їх оформлення. За рік кількість сімей, яким призначено субсидії на житлово-комунальні послуги зросла на 17,5%, кількість користувачів субсидій – на 10,7%.
    Торік субсидію отримували 3182 сімей. Сума виплат склала1926,6 тис. грн. Заборгованості по виплаті субсидії на тверде паливо та скраплений газ немає, по оплаті за житлово-комунальні послуги заборгованість складає 61,3 тис. грн.
    Протягом 2010 року 498 сімей користувалися державною соціальною допомогою малозабезпеченим сім’ям, державну допомогу сім’ям з дітьми одержувало 5469 сімей. Загальна сума нарахованих коштів склала 18,1 млн.грн., які повністю профінансовані.
    Державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам отримали 527 осіб на суму 4749,8 тис. грн.
    Станом на 1 січня 2011 року в Богодухівському районі мешкає 11975 пільговиків, з них – 2631 ветерани війни.
    У районі проживає 516 громадян, які користуються пільгами відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». На реалізацію програм, пов‘язаних з соціальним захистом даної категорії громадян використано 564,2 тис.грн., заборгованість на 1 січня 2011 року становила 53,3 тис. грн.

    Пенсії
    За 2010 рік до бюджету Пенсійного фонду надійшло власних доходів на суму 47,2 млн. грн., що становить 97,4% до запланованих обсягів. Порівнюючи з попереднім роком власні доходи збільшились на 8,9 млн. грн. або 23,3%.
    Недоїмка до Пенсійного фонду України (враховуючи штрафні санкції та пені) протягом звітного періоду зросла на 155,4 тис.грн. і склала 213,2 тис.грн. Борг економічно-активних підприємств до Пенсійного фонду становить 190,6 тис. грн., або 89,4 % від усієї суми боргу.
    Загальний обсяг видатків на виплату пенсій та грошової допомоги за 2010 рік становив 143,9 млн.грн., що на 24,2 млн.грн. більше, порівняно з попереднім роком.Середньомісячна потреба в коштах на пенсійні виплати становить 12 млн.грн, що на 20,2% більше від потреби 2009 року.

    Освіта
    У рамках державної цільової програми “Шкільний автобус” організовано безперебійне підвезення 684 учнів (21 % від їх загальної кількості) та 102 педагогічних працівників до 14 шкіл району з сільських населених пунктів. Всього для підвезення учнів до місця навчання залучено 16 одиниць автотранспорту, з яких 7 - на умовах оренди. Залишається нагальним питання придбання 2 автобусів великої місткості для перевезення учнів до Гутянської та Ульяновської загальноосвітніх шкіл.
    На проведення поточних ремонтів закладів освіти району протягом 2010 року використано 162,3 тис.грн. бюджетних та 470,0 тис.грн. залучених коштів.
    За рахунок різних джерел фінансування в рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» проведено капітальні ремонти в Шарівській, Павлівській та Петропавлівській школах на суму 521,5 тис.грн.
    Безкоштовним гарячим харчування забезпечені всі учні 1- 4 класів (1260 дітей, або 100%) та учні пільгового контингенту. Середня вартість харчування склала 3, 56 грн. Учні груп продовженого дня отримують дворазове харчування.
    Розпочата реконструкція дошкільного навчального закладу в с. Крисине, де освоєні кошти в сумі 779,7 тис. грн. Для завершення робіт потрібно 480 тис.грн. У кінці минулого року відновлена діяльність дошкільного навчального закладу в с. Кручик.
    Залишається актуальним питання подальшої оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів. У районі функціонує 11 малочисельних шкіл, утримання яких негативно впливає на фінансування освітньої галузі в цілому. Це є однією з найгостріших проблем на сьогодні.

    Сім’я та молодь
    Станом на 1 січня поточного року на території району проживала 221 багатодітна сім’я, в яких виховується 733 дитини. Дані сім’ї внесені до Єдиного державного реєстру для одержання пільг. Державна соціальна допомога багатодітним малозабезпеченим сім’ям виплачується своєчасно. 80% багатодітних сімей отримали відповідне посвідчення.
    За минулий рік охоплено оздоровленням та відпочинком 4219 дітей, що становить 99,3 % від загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років, з них - 43 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, або 100 % від дітей даної категорії. З районного бюджету на оздоровлення дітей пільгових категорій використано 117,0 тис. грн.
    Станом на 1 січня 2011 року під особливим контролем знаходиться 62 дітей із 30 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. На первинному обліку перебуває 100 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 89% - охоплені сімейними формами виховання.
    У районі створені та функціонують два дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 10 дітей-вихованців та десять прийомних сімей, в яких виховується 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прогнозовані на 2010 рік показники щодо влаштування дітей до прийомних сімей виконані.

    Медична галузь
    На 1 грудня 2010 року у районіпроживало 40439 осіб. Демографічна ситуація залишається складною. Протягом січня - листопада минулого року чисельність населення зменшилася на 237 осіб. Зменшення відбулося виключно за рахунок природного скорочення – 375 осіб, водночас зафіксовано міграційний приріст населення – 138 осіб. Кількість померлих майже вдвічі перевищує кількість народжених.
    Тому, діяльність закладів охорони здоров’я була спрямована на ефективне використання наявних фінансових та матеріальних ресурсів, надання якісної медичної допомоги усім верствам населення.
    Бюджет галузі за 2010 рік склав 18,9 млн.грн., що на 14% більше, ніж у 2009 році. На 40% зросли видатки на медикаментозне забезпечення хворих у стаціонарних умовах та на 11% - на харчування. Проте коштів не вистачало і забезпечувалися мінімальні витрати на утримання стаціонарних закладів, господарчих витрат та утримання автотранспорту.
    Залучено позабюджетних коштів на суму 1088,5 тис.грн., в тому числі 171,8 тис.грн. - від надання платних послуг.
    Для покращення матеріально-технічної бази медичних закладів у рамках обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» в район поставлено медичне обладнання на суму понад 1 млн.грн. та додатково виділені кошти у сумі 99 тис.грн. на придбання медичного обладнання для сільських медичних закладів.
    З метою реалізації державної політики у галузі охорони здоров'я та формування єдиного медичного простору на районному рівні прийняті до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Богодухівського району заклади охорони здоров'я первинної медико-санітарної ланки (АСМ,ФАПи,ФП).
    У 2010 році намітилася тенденція до покращення окремих показників. Зокрема, знижена захворюваність на туберкульоз на 18,6%, захворюваність на онкопатологію - на 20,3%, зменшений показник первинного виходу на інвалідність осіб працездатного віку на 9,2%.
    Після проходження інтернатури до медичних установ району прийшли працювати 6 фахівців. Однак, не вистачає 13 лікарів, в тому числі 8 - сімейних. Показник укомплектованості лікарями складає 79,6%. Укомплектованість сімейними лікарями по району 55,6%, в т.ч. в сільській місцевості 28,6%.

    Культура
    Богодухівщина має власні традиції і великий творчий потенціал.
    На території району функціонує 67 закладів культури, які об’єднують 167 клубних формувань, із них 82 - для дітей. Постійну участь у них приймають 1400 чоловік.
    Щорічно бібліотеками району обслуговується понад 24,6 користувачів, що становить 60% населення району. Це досить високий показник.
    На поточні ремонти 22 закладів культури у 2010 році використано 117,1 тис.грн., з яких 91,4 тис.грн. - бюджетні кошти. Також проведений частковий ремонт опалювальної системи В.Іванівського сільського будинку культури, на який використано 20 тис.грн. коштів спонсорської допомоги.
    В той же час 39% будівель закладів культури потребують капітальних ремонтів. Проблемним питанням залишається опалення клубних закладів та недостатня матеріально-технічна база. На сьогодні опалюється 10 із 27 клубів у сільській місцевості.

    Завдання на 2011 рік
    Головне завдання на 2011 рік - закріплення позитивних тенденцій, вирішення проблемних питань в економіці, соціальній сфері, забезпечення фінансової стабілізації в усіх галузях господарства району і підвищення на цій основі життєвого рівня населення. Для цього:
    - вжити всіх заходів по наповненню доходної частини бюджету;
    - підвищити ефективність використання земельного фонду району;
    - сприяти підвищенню рівня середньої заробітної плати в усіх галузях економіки району;
    - забезпечити стабілізацію та поступове нарощення показників в агропромисловому комплексі;
    - вжити заходів щодо зменшення заборгованості з оплати праці, ліквідації податкового боргу, скороченню недоїмки по платежах до Пенсійного фонду України;
    - посилити роботу щодо реєстрації в місцевій податковій інспекції підприємств, які працюють в районі, а зареєстровані за його межами;
    - забезпечити бюджетні установи району продукцією місцевих товаровиробників;
    - сприяти продовженню робіт щодо:
    - газифікації населених пунктів району та об’єктів соціальної сфери;
    - будівництва 2-ї черги системи водовідведення в м.Богодухові та каналізаційних мереж в с.Губарівка;
    - будівництва глибинної артсвердловини в м.Богодухові;
    - будівництва 2-го пускового комплексу Богодухівської ЦРЛ та заміни віконних блоків головного корпусу лікарні;
    - реконструкції будівлі школи під дошкільний виховний заклад в с.Крисино тощо.

     

    Кириченко О.І.

    Телешенко І.П.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання