Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Харківська облрада ухвалила заяву про суспільно-політичну ситуацію в державі

    Сьогодні депутати Харківської обласної ради затвердили заяву про суспільно-політичну ситуацію в державі. За це рішення проголосували 94 депутати обласної ради.

    Текст заяви:

    "Останні тривожні події суспільно-політичного життя в Україні змушують Харківську обласну раду - найвищий представницький орган регіону - заявити стурбованість ескалацією політичного протистояння.
    Прикро, що зроблені керівництвом держави обачні й далекоглядні кроки, спрямовані на захист національних інтересів, деякими гарячими головами були використані як привід для розпалювання неабияких пристрастей на вулицях і в умах людей.
    Ми поділяємо прагнення наших співгромадян долучитися до європейської спільноти, з її рівнем благополуччя, демократії й поваги до законів, але без розриву економічних зв’язків із Російською Федерацією, країнами Митного Союзу, іншими партнерами, від взаємодії з якими залежить сталий економічний розвиток України і добробут її громадян. Ми поважаємо конституційне право кожного громадянина на вільне волевиявлення та мирні зібрання. Разом з тим засуджуємо усі провокаційні дії, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей, завдають шкоди національній економіці та міжнародному іміджу нашої держави та можуть бути оцінені як намагання повалити конституційний лад.
    Всі обставини прикрих подій, що відбулися в столиці нашої держави, мають бути ретельно перевірені правоохоронними органами. Але висновки належить зробити всьому нашому суспільству. Ініціатори масових акцій мають усвідомлювати досвід історії та рівень своєї відповідальності та до яких наслідків може призвести розділення людей на «своїх» і «чужих».
    Навпаки, процес будь-якої інтеграції потребує консолідації суспільства заради єдиної мети.
    Ми закликаємо усі політичні партії та громадські організації об’єднатися навколо національних інтересів, не розбурхувати суспільство і не нагнітати напругу в трудових колективах і навчальних закладах, дотримуватися законності та порядку, не допустити блокування державних установ і підприємств, які забезпечують життєдіяльність області.
    В усіх політичних процесах бурхливої новітньої доби екстремізм ніколи не користувався підтримкою широких верств населення Харківщини. Результати виборчих кампаній доводять, що Перша столиця довіряє відповідальним політикам, послідовним у своїх діях і державницькому підході. Харківська обласна рада вважає, що прагнення до європейського майбутнього має об’єднати Україну і її народ, бути основою для конструктивного суспільного діалогу й порозуміння".

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання