Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Україні необхідно зберегти основного торгового партнера

    Про це сьогодні в ході позачергового засідання сесії Харківської обласної ради заявив народний депутат України Анатолій Гіршфельд.

    «В Україні законодавчо закріплений курс на євроінтеграцію. Його ніхто не оспорює. Але нам потрібно зберегти основного торгового партнера. Адже сьогодні ми в Росію продаємо в основному продукцію машинобудування. Ту продукцію, яку абсолютно не чекають на європейських ринках. Ми сьогодні вже конкуруємо і з російськими, і західними компаніями, які мають божевільну державну підтримку. А ми в силу ряду причин не можемо підтримувати промисловість, як це слід було б, і як це роблять ті країни, з якими ми конкуруємо. Тому завдання у Президента стояло вкрай складне. І він відверто сказав про це у зверненні до народу: зуміти зберегти курс євроінтеграції , але при цьому, щоб наші підприємства не втратили основні ринки збуту, а це робочі місця та надходження до бюджету», - сказав він.

    Також він додав, що ті , хто хоче сьогодні розхитати ситуацію, закликає до страйків, просто не віддають собі звіт, що в країні важка економічна ситуація. «Дуже складно навіть у нормальній ситуації зберегти робочі місця і випуск продукції. А дестабілізація ситуації може закінчитися серйозною девальвацією курсу національної валюти і невиконанням параметрів бюджету, що відіб'ється, насамперед, на простих людях. Тому я вважаю такі заяви вкрай безвідповідальними», - підкреслив Анатолій Гіршфельд.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання