Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Підсумки соціально-економічного розвитку району за 9 місяців 2013 року та завдання до кінця року

    Підводячи підсумки соціально-економічного розвитку району за 9 місяців 2013 року слід зазначити, що всі галузі господарського комплексу району працювали прогнозовано. Зокрема, у промисловому комплексі спостерігається нарощення обсягів реалізації продукції, сільгосппідприємства завершують проведення комплексу робіт по збиранню врожаю 2013 року, підприємства житлово - комунального господарства завершили роботу щодо підготовки до опалювального періоду 2013-2014 років. У соціально-гуманітарній інфраструктурі забезпечене стале функціонування.

    Не змінилися і проблемні питання. Зокрема, незважаючи на збільшення надходжень податків і зборів до бюджету району, загальна незабезпеченість до кінця року складає 12,3 млн.грн. Зросла заборгованість до бюджету Пенсійного фонду України, спостерігається погіршення окремих показників у сфері матеріального виробництва.

    Промисловість

    За попередніми даними промисловими підприємствами району, які входять до облікового кола, за 9 місяців 2013 року реалізовано товарів, робіт і послуг на суму 218,8 млн.грн. Обсяги реалізації промислової продукції на одну особу склали 5483 грн., що 72% більше, ніж за відповідний період минулого року.

    Найбільші обсяги реалізації товарної продукції забезпечили: ТОВ «Рибоконсервний завод «Екватор» (40%), ТОВ «Богодухівський молзавод» (30%) та ТОВ «Компанія Укрнафтомаш» (13%).

    Питома вага продукції, реалізованої підприємствами харчової та переробної промисловості склала 83% від загального обсягу реалізації промислового комплексу району. Однак, через скорочення попиту, окремі підприємства галузі зменшили обсяги виробництва, що негативно вплинуло на бюджетні надходження та внески до Пенсійного фонду України. Це в першу чергу стосується таких підприємств, як: ТОВ «Богодухівський молзавод» та ТОВ «Добросмак».

    За рахунок призупинення діяльності ПАТ «Первухінський цукрозавод» середньооблікова чисельність штатних працівників по галузі скоротилася. При цьому їх кількість зросла на: ТОВ «Рибоконсервний завод «Екватор», ТОВ «Компанія Укрнафтомаш», ПАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» та ТОВ «ЛЕКОРНА».

    Рівень середньомісячної заробітної плати у промисловості за 9 місяців поточного року зріс на 4% і склав 1705 грн. Через специфіку виробництва та неповну зайнятість найменшу заробітну плату отримують працівники УВП УТОС. Назване підприємство має також заборгованість з оплати праці.

    Підприємства галузі завершили комплекс робіт по підготовці до опалювального періоду, не мають боргів за спожиті енергоресурси.

    Завдання до кінця року - зберегти позитивну динаміку щодо обсягів реалізації товарної продукції та забезпечити підвищення рівня заробітної плати в галузі.

    Агропромисловий комплекс

    Машино-тракторний парк сільськогосподарських підприємств району поповнився новою високоефективною технікою. За звітний період її придбано на суму 33,7 млн.грн., а саме: тракторів - 29, зернозбиральних комбайнів - 6, обладнання, ґрунтообробної, посівної та іншої техніки – 48 Для порівняння, за відповідний період минулого року закуплено техніки на суму 26,5 млн.грн.

    Рослинництво

    Господарствами району зібрано 136,9 тис.тонн ранніх зернових та зернобобових культур при врожайності 41,1 ц/га, що на 39,7 тис.тонн, або 41% більше, ніж торік. Врожайність підвищилася на 34%.

    Триває збирання пізніх зернових культур.

    Через несприятливі погодні умови врожайність гречки та проса у поточному році в середньому на 30% менша, ніж торік.

    Станом на 18 жовтня посіяно 19,8 тис.га озимих культур, або 83% до запланованих площ. Насінням господарства забезпечені на 141%. Закуплено 4700 тонн мінеральних добрив, що майже вдвічі більше, ніж заплановано.

    Підготовка зябу під урожай 2014 року проведена на площі 36,4 тис.га, що складає 73% від запланованого обсягу.

    Завдання до кінця року - сприяти організованому завершенню збору врожаю 2013 року та провести організаційну роботу щодо підвищення рівня виплати орендної плати за оренду земельних паїв до 850 грн. в розрахунку на 1 га.

    Тваринництво

    Станом на 01 жовтня поточного року в сільськогосподарських підприємствах району утримувалося 3086 голів великої рогатої худоби, в тому числі – 1156 корів, 2673 свиней та 187 овець.

    У порівнянні з відповідним періодом 2012 року кількість великої рогатої худоби зросла 4%. При цьому поголів’я корів скоротилося на 6% за рахунок його зменшення в СФГ “Промінь” (на 70 голів, або 21%). Поголів’я свиней скоротилося на 8%, а овець - зросло на 7%.

    За 9 місяців поточного року господарствами району вироблено 4127 тонн молока, 319 тонн м’яса (продукція вирощування), що на 226 тонн (5,6%) та 189 тонн (37%) відповідно менше, ніж торік.

    Надій молока на корову склав 3497 кг, або збільшився на 667 кг (24%) проти рівня 2012 року.

    Головне завдання на сьогодні забезпечити організоване проведення зимівлі худоби в сільгосппідприємствах району.             

    Траспорт і зв'язок

    За січень-серпень 2013 року обсяги вантажо- та пасажироперевезень скоротилися відповідно на 4,5% та 5,9%.

    У звітному періоді встановлено 6 автобусних павільйонів у сільських населених пунктах району.

    Введено тарифну зупинку на міжміських автобусних маршрутах: Гути - Харків (через Богодухів), Шарівка - Харків (через Богодухів) та приміському Шарівка - Богодухів у с. Губарівка.

    Збережена мережа поштового та електрозв’язку.

    Доходи від послуг електрозв’язку зросли на 2%.

    За звітний період встановлено 220 телефонних апаратів, з яких 10 - пільговим категоріям громадян (9 по місту, 1 в сільській місцевості).

    Ємність вузла широкосмугового доступу до мережі Інтернет в м. Богодухові збільшилася на 256 портів і на сьогодні становить 2432 одиниці. До мережі Інтернет за 9 місяців 2013 року підключено 342 абонента, річне завдання вже перевиконано.

    Завдання до кінця року - забезпечити контроль за підвищенням якості обслуговування пасажирів на приміських та міжміському автомобільних маршрутах загального користування.

    Розрахунки за енергоресурси

    За 9 місяців поточного року споживачами району сплачено 24,0 млн.грн. за електроенергію, або 100% від сум нарахування. Заборгованість по бюджетних установах усіх рівнів відсутня.

    Рівень сплати за природний газ склав 99%. При цьому по бюджетних установах, які фінансуються з місцевого бюджету він склав 101%.

    Будівництво

    Філією ۥБогодухівський райавтодор” за 9 місяців 2013 року виконано робіт власними силами на суму 2,9 млн. грн., що на рівні минулого року.

    Продовжувалася газифікація домоволодінь у районі. За січень-вересень поточного року їх газифіковано 13 (довідково: за 9 місяців 2012 року - 36).

    Введено в експлуатацію 10 індивідуальних житлових будинків, за відповідний період минулого року - 8.

    Надане клопотання райдержадміністрації комунальному підприємству «Харківський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» для отримання пільгового кредиту для газифікації 2 домоволодінь відповідно до програми «Власний дім».

    За кошти місцевих бюджетів виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт комунальних автодоріг в смт Шарівка, с.Губарівка, та вулиць Молокова і Заводська в м.Богодухові.

    Станом на 01 жовтня 2013 року в район надійшло 755,4 тис.грн. на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності, які повністю освоєні та на 65% вже виплачені підрядникам.

    Основні завдання до кінця року:

    - збільшити кількість введеного в експлуатацію індивідуального житла;

    - організувати на належному рівні очищення автодоріг району для забезпечення стабільного транспортного сполучення.

    Житлово-комунальне господарство

    Стабільно працювали підприємства житлово-комунального господарства району. Станом на 01 жовтня 2013 року рівень розрахунків за надані послуги склав:

    - по утриманню будинків, споруд та прибудинкових територій - 75 %, в т. ч. населення - 98 % ;

    - за послуги з теплопостачання - 99,4 % (середньо обласний – 88,6%);

    - за послуги водопостачання:

    по КП «Богодухіввода» - 97%, в т.ч. населення - 97,6%;

    по ТОВ «Богодухівсількомсервіс» - 98%, в т.ч. населення - 98%.

    Підготовка до опалювального сезону завершена, з 1 жовтня 2013 року розпочато опалювальний сезон.

    Протягом звітного періоду в районі створенню 5 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Річне завдання виконано.

    З метою економії коштів на опалення адміністративних будівель, переведено на індивідуальне опалення 19 споживачів району, з яких 18 - бюджетні установи.

    У 2013 році залучені кошти інвестора ТОВ «Альтернативні системи опалення» на будівництво модульної котельні на альтернативному виді палива для опалення Богодухівської центральної районної лікарні та проведення капітальних ремонтів котелень з установкою твердопаливних котлів для опалення Богодухівського аграрного ліцею по вул. Космічній, 1 в м. Богодухові та спеціального навчально-виховного комплексу по вул. Поповича, 2 в м. Богодухові. Очікується, що запровадження цього заходу дозволить зменшити споживання природного газу в середньому на 400 тис.м.куб.

    За кошти інвестора - ТОВ «Котельні лікарні комплексу», топкову для опалення Богодухівського РВ ГУ МВС України в Харківській області, розташовану за адресою: м. Богодухів, вул. Міліцейська, 9 також переведено на альтернативний вид палива (вугілля).

    Раніше вищеназвані установи опалювалися від газових котелень, які знаходились на обслуговуванні ТОВ «Котельні лікарняного комплексу».

    З метою забезпечення безперебійного водопостачання населення, проведена реконструкція водонасосної станції по вул. Катукова в м. Богодухові, використано 300,0 тис. грн. з обласного бюджету.

    Через обмеженість коштів проблемою в районі залишається фінансування робіт з подальшої реконструкції водопровідних мереж, у першу чергу в сільській місцевості, продовження робіт з будівництва артезіанської свердловини на Північному водозаборі (м. Богодухів) тощо.

    Завдання до кінця року:

    - забезпечити аналіз стану розрахунків бюджетних установ району за послуги житлово-комунального господарства;

    - тримати на контролі питання щодо покращення благоустрою населених пунктів району.

    Споживчий ринок

    За попередніми даними, обсяг обороту роздрібної торгівлі за звітний період зросте на 18-20% до відповідного періоду минулого року.

    Станом на 1 жовтня 2013 року на споживчому ринку працювало 239 підприємств роздрібної торгівлі та громадського харчування. Протягом звітного періоду мережа торговельних підприємств зросла на 4 одиниці (відкрито 10 магазинів, закрито – 6).

    Продовжується робота щодо покращення благоустрою території ПХО «Богодухівський ринок». За 9 місяців 2013 року інвестиційні вкладення склали 155,2 тис грн.

    На сьогодні спостерігається сезонне підвищення цін на овочі. По решті продовольчих товарах вони майже не змінилися і знаходяться в межах середньообласних. У вересні поточного року в м. Богодухові відкрився магазин ТОВ АТБ - Маркет «Продукти - 772», в якому ціни на окремі товари нижчі, ніж в інших магазинах міста, що є вигідним для споживачів району.

    Ціни на хліб були стабільними.

    На 1% зросла кількість суб’єктів підприємницької діяльності, які надають побутові послуги населенню і станом на 01 жовтня 2013 року їх зареєстровано 145.

    Завдання до кінця року - забезпечити контроль та координацію дій щодо забезпечення населення та бюджетних установ району товарами першої необхідності, в тому числі хлібобулочними виробами, в період несприятливих погодних умов.

    Мале підприємництво

    Суб’єкти малого підприємництва за звітний період сплатили до місцевих бюджетів району 25,9 млн. грн., або 26% від їх загальних надходжень.

    Протягом 9 місяців 2013 року 22 безробітних відкрили власну справу за рахунок надання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності в сумі 238,2 тис. грн. (Довідково: за 9 місяців 2012 року відкрили власну справу 11 безробітних).

    За звітній період чисельність фізичних осіб-підприємців скоротилася на 36 осіб. Протягом ІІІ кварталу кількість юридичних осіб збільшилась на 1одиницю (зареєстровано 2 юридичні особи, скасовано -1).

    Бюджет

    Станом на 01жовтня 2013 року до зведеного бюджету району надійшло 105,6 млн.грн., або 100,8% до затвержених показників. При цьому загальний фонд виконаний на 98,2%, спеціальний фонд – 160,7%, бюджет розвитку – 139,9%.

    План власних та закріплених доходів загального фонду виконано на 105,2% а до відповідного періоду минулого року перевиконання склало 2218,8 тис.грн., або 10,8%.

    Районний бюджет, при фактичному надходженні 11413,7 тис.грн. та планових показниках 10993,9 тис.грн., виконаний на 103,8%.

    Із 24 бюджетів району не забезпечили виконання власних та закріплених доходів 3 ради, а саме: Шарівська селищна (85,5%), Губарівська (95,6%), та Крисинська (93,2%) сільські ради.

    Податковий борг до місцевого бюджету за звітний період збільшився на 94,3 тис.грн. і склав 302,5 тис.грн.

    Заробітна плата

    Рівень заробітної плати за І півріччя 2013 року по району склав 2167 грн. грн., підвищився порівняно з відповідним періодом минулого року на 5,7 % та перевищив розмір встановленого прожиткового мінімуму для працездатної особи на 88,9%.

    Станом на 01 жовтня 2013 року заборгованість із виплати заробітної плати склала 64,2 тис. грн., що на 25,9 тис. грн. менше, ніж на початок року.

    Борги мають:

    - Богодухівське УВП УТОС - 8,0 тис. грн.;

    - ТОВ «Богодухівсількомсервіс» - 56,2 тис. грн.;

    Названі підприємства за звітний період скоротили суму боргу відповідно на 68% та 14%.

    У рамках проведення колдоговірної кампанії 2013 року переукладено 57 колективних договорів та до 69 колективних договорів внесені зміни та доповнення.

    Завдання до кінця року - ліквідувати борги з оплати праці.

    Ринок праці

    У сфері зайнятості та соціального захисту населення при річному завданні створити 590 нових робочих місць, фактично створено - 415.

    За звітний період робочою комісією з подолання тіньової зайнятості та легалізації робочих місць проведено 62 перевірки з питань використання суб’єктами підприємницької діяльності найманої робочої сили. Виявлено 24 випадки неформальних трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками, з яких 24 - легалізовано.

    Протягом 9 місяців 2013 року послугами служби зайнятості скористалось 1786 осіб, з яких працевлаштовано 976, або 54,5%. Пройшли професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації 312 осіб, брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру 379 чол. Таким чином активними формами зайнятості охоплено 38,7%, хто перебував на обліку.

    За 9 місяців 2013 року у районному центрі зайнятості зареєстровано 1320 вакансій, з яких укомплектовано 83,8 %.

    Чисельність безробітних станом на 01 жовтня 2013 року склала 412 осіб що на рівні показника на відповідну дату минулого року.

    Соціальний захист

    На належному рівні організовано призначення житлових субсидій.

    З початку року субсидії на житлово-комунальні послуги призначено 488 сім’ям, на придбання твердого палива та скрапленого газу - 363 сім’ям.

    1694 сім’ї, або 10,0% від загальної кількості сімей в районі, користувалися субсидією на житлово-комунальні послуги у 2013 році, нарахування субсидії яким складає 1373,8 тис. грн.

    Призначено різного виду державних соціальних допомог на загальну суму 28,3 млн.грн., які повністю профінансовано.

    Станом на 01 жовтня поточного року в районі проживало 10714 пільговиків, що на 613 менше, ніж на відповідну дату минулого року.

    У районі проживає 490 громадян, які користуються пільгами відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». На реалізацію програм, пов’язаних з соціальним захистом названої категорії громадян у 2013 році використано 426,2 тис. грн.

    Пенсії

    За 9 місяців поточного року надійшло власних надходжень до бюджету Пенсійного фонду України на суму 42,6 млн.грн., що на рівні минулого року. Заплановані обсяги надходжень виконано на 95,9%. Протягом звітного періоду зменшили відрахування до Пенсійного фонду такі підприємства, як: ПАТ «Первухинський цукровий завод», ДП «Гутянське лісове господарство», ТОВ «Богодухівський молзавод», філія «Богодухівський райавтодор» дочірнього підприємства «Харківоблавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», ТОВ «Богодухівське ХПП», ТОВ «Добросмак», ТОВ «ДМК - Перша Столиця».

    Середній розмір пенсійних виплат станом на 01 жовтня 2013 року по району склав 1228,28 грн., що на 3,3% більше, ніж на відповідну дату минулого року.

    Проблемою є скорочення недоїмки до Пенсійного фонду України. Протягом звітного періоду вона зросла на 763,7 тис.грн. і станом на 01 жовтня поточного року склала 1002,7тис.грн. Найбільшу заборгованість мають фізичні особи-підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Сума їх боргу становить 812,5 тис.грн., або 81% від обсягу загальної недоїмки. Серед юридичних осіб найбільшим боржником є ТОВ СП «Богодухівський комбікормовий завод» (84,9 тис.грн.).

    Загальний обсяг видатків на виплату пенсій та грошової допомоги за січень-вересень 2013 року склав 135,8 млн.грн., що майже на 10 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Середньомісячна потреба в коштах на пенсійні виплати становить 15,1 млн.грн, що також на 7,9% більше від потреби 2012 року.

    Освіта

    Станом на 01 жовтня 2013 року в загальноосвітніх навчальних закладах району навчається 3219 учнів, що на 45 учнів менше, ніж на відповідну дату минулого року. Збільшується кількість малокомплектних шкіл, які не завжди забезпечують якісну освіту та, утримання яких негативно впливає на фінансування освітньої галузі в цілому. Це є однією з найгостріших проблем на сьогодні.

    Організовано 100% харчування дітей 1-4 класів та учнів пільгових категорій. Вартість харчування дітей у дошкільних навчальних закладах становить 12 грн., у загальноосвітніх навчальних закладах - 6 грн.. Середній показник виконання норм харчування забезпечено на 80%.

    Підвезення 545 учнів (100 % від загальної потреби) та 56 педагогічних працівників до тринадцяти навчальних закладів району здійснюють 13 одиниць автотранспорту. У рамках програми «Шкільний автобус» у поточному році отримано автобус для Богодухівського колегіуму №2. Проблемою є оновлення існуючого, але застарілого автотранспорту.

    У районі створено умови для здобуття громадянами базової та повної загальної середньої освіти за заочною та екстернатною формами навчання. Класи із заочною формою функціонують на базі Крисинського навчально-виховного комплексу, в яких навчається 19 учнів.

    З 01 вересня поточного року в загальноосвітніх закладах району запроваджується новий Державний стандарт базової та повної загальної середньої освіти.

    Забезпечено збереження та розвиток дошкільних навчальних закладів, постійно вдосконалюються та запроваджуються нові сучасні форми здобуття дошкільної освіти. У поточному році створено Крисинський навчально-виховний комплекс, проводиться робота щодо реорганізації Івано-Шийчинської ЗОШ І-ІІ ступенів у навчально-виховний комплекс. Це дасть можливість відкрити 1 різновікову групу, яка охопить дошкільною освітою 20 дошкільнят.

    З метою якісної підготовки закладів освіти до нового навчального року було залучено 1,2 млн.грн. позабюджетних коштів для проведення поточних ремонтів. Крім того, у 4 навчальних закладах проведено заміну вікон на енергозберігаючі на суму 98 тис.грн. також за позабюджетні кошти. Виконано роботи по облаштуванню внутрішніми туалетами у 9 навчальних закладах (Богодухівськуій гімназії №1, Павлівській, Кручанській, Кленівській, Іваношийчинській, Семеноярській, Матвіївській, Петропавлівській та Вінницькоіванівській).

    Виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт даху та заміну вікон Первухінського дошкільного навчального закладу, виконані роботи щодо газифікації дошкільного навчального закладу в с. Кручик.

    Сім’я та молодь, фізкультура і спорт

    Станом на 01 жовтня 2013 року оздоровленням та відпочинком охоплено 100% дітей віком від 7 до 17 років.

    У 23 із 27 загальноосвітніх навчальних закладах працювали пришкільні табори, в яких відпочило 1200 дітей шкільного віку. Оздоровлено 24 дитини в МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія».

    Поряд з цим у поточному році міжрайонною дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в Богодухівському районі оздоровлено 166 дітей, батьки яких працюють на підприємствах району.

    Станом на 01 жовтня 2013 року під особливим контролем знаходиться 44 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах. На первинному обліку перебуває 91 дитина-сирота та діти, позбавлені батьківського піклування, з яких 96% - охоплені сімейними формами виховання.

    У районі створено та функціонує два дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 10 дітей та 11 прийомних сімей, в яких виховується 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    За 9 місяців 2013 року створено один дитячий будинок сімейного типу та 2 прийомні сім’ї.

    Збережена мережа фізкультурних закладів району. У поточному році проводились змагання з 5 видів спорту, а також кубки: відкриття футбольного сезону 2013 року, пам’яті Героя Терезова, воїнів-авганців В.Трохимчука, В. Зміївського Продовжується першість району з футболу в якому бере участь 12 команд.

    Футбольна команда «Ніка» (Богодухів) успішно закінчила ігри чемпіонату Харківської області (вища ліга) і зайняла ІІ місце. Основний склад команди старшої вікової групи брав участь в чемпіонаті Харківської області (вища ліга) серед молодіжних складів команд та зайняв ІІІ місце.

    Медична галузь

    Робота медичної служби району була спрямована на виконання Програми діяльності галузі на 2013 рік та подальше її реформування. Створений Центр первинної медико-санітарної допомоги.

    Проводиться 100% оплата за використання енергоносіїв сільськими медичними закладами, завезено вугілля в усі сільські медичні заклади, що використовують опалення на твердому паливі.

    За 9 місяців поточного року фінансування галузі забезпечено на 92% від мінімальної потреби.

    Залучено 1,6 млн.грн. позабюджетних коштів, що на 28% більше, ніж за аналогічний період 2012 року.

    Показник захворюваності населення зріс на 1,6%.

    Здійснювалися цільові профілактичні огляди населення району, в ході яких оглянуто 99,6% дітей, 98,8% ветеранів ВВВ, 100% вагітних, виявлено 2 ВІЛ-інфіковані.

    Виконано 83 виїзди для огляду сільського населення.

    Забезпечувалась робота щодо підвищення кваліфікаційного рівня фахівців. За 9 місяців поточного року пройдено 133 курси підвищення кваліфікації лікарями та 61 - середніми медичними працівниками. Атестовано 16 лікарів та 65 середніх медичних працівників.

    У медичних закладах району працює 87 лікарів. Рівень укомплектованості фізичними особами складає 76,9%. Недостає 15 лікарів, в тому числі 8 - сімейних.

    Культура

    Мережа закладів культури не змінилася і налічує 65 осередків.

    До 70-ї річниці з дня визволення Богодухівщини від фашистських загарбників були проведені ремонтні роботи на всіх братських могилах радянських воїнів та пам’ятних знаках воїнам-односельцям та благоустрій прилеглої до них території.

    За рахунок різних джерел фінансування придбана комп’ютерна техніка на суму 8 тис.грн. для 5 сільських закладів культури.

    В цілому на покращення матеріально-технічної бази закладів культури протягом звітного періоду витрачено 138,6 тис.грн.

    Галузь культури, як і інші галузі гуманітарної сфери має ряд проблемних питань, пов’язаних із недостатнім фінансовим забезпеченням.

    Головне завдання, яке стоїть у галузі соціально-гуманітарного призначення - забезпечити виконання заходів щодо економії коштів для зменшення дефіциту бюджету по галузі та виконанню вимог ст.77 Бюджетного кодексу України.

    Гурін П.М.
    Телешенко І.П.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання