Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині вибудовано логістичну систему надання онкологічної допомоги

    Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан, ще у радянські часи для профілактики та лікування раку була створена певна структура та система онкологічної допомоги. Вона збереглася і в Україні. Але за часи незалежної держави вона певним чином була удосконалена.

    «В рамках реалізації завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги, зокрема, у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань на Харківщині, вибудована достатньо логістична система онкологічної допомоги. Вона починає працювати з лікаря первинного рівня або лікаря загальної практики сімейної медицини, від дільничного терапевта, педіатра, завершуючи третинним рівнем медичної допомоги. Найголовніше - не допустити занедбаності хвороби, своєчасно виявити її. Для цього, насамперед, проводяться профілактичні періодичні огляди. Для жінок це обов’язкова періодична мамографія, також огляди у акушера-гінеколога, для чоловіків - огляди у уролога. Хочу зазначити, що при виявленні онкологічної хвороби на першій стадії вона є 100% виліковною. На другій стадії відсоток виліковності менший – 65-70%», - сказав Олександр Галацан.

    Директор Департаменту охорони здоров’я додав, що в профілактиці та лікуванні онкологічних захворювань чимала роль відводиться саме лікарям сімейної медицини.

    «Сімейний лікар – це лікар, який не лише може діагностувати на первинному рівні той чи інший патологічний стан, зокрема і онкологічний, але він має сформувати правильну дорожню карту. Тобто маршрут пацієнта. Правильний маршрут пацієнта, який вибудований і сформований, насамперед, сімейним лікарем, а потім підтриманий вже на другому чи на третьому рівні медичної допомоги, гарантує правильний вибір стратегії і тактики лікування, він дає впевненість пацієнту в тому, що він буде вилікуваний», - підкреслив Олександр Галацан.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання