Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Горіння залишків рослинності небезпечне

    З початком весняного періоду настає пора, пов’язана з пожежами через випалювання торішньої трави. Такі дії не тільки несуть загрозу виникнення неконтрольованого горіння, а ще дуже шкідливі для довкілля та здоров’я людей. Сектор цивільного захисту районної державної адміністрації та Богодухівський РВ ГУ ДСНС України у Харківській області нагадує мешканцям міста та району про недопущення неконтрольованого спалення сухої трави та очерету.

    Слід нагадати, що при згоранні 1т рослинних залишків у повітря вивільняється більше 9кг мікрочастинок диму, у складі якого присутні пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали та інше. У тліючій без доступу кисню листяній купі виділяється бензапирен - речовина першого класу небезпеки, що може викликати в людини ракові захворювання. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини - одні з найбільш отрутних для людини речовин.

    Саме із спалювання польової стерні починається більшість небезпечних пожеж. Аналогічним чином, існує загроза загоряння житлових будинків та інших споруд. Дим від вогнищ, в туманні дні може утворювати смог і на довго зависати у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП, аварій. Департамент цивільного захисту попереджає, що спалювання сухої трави категорично заборонено. Якщо ви бачите, як несвідомі громадяни палять листя та траву, поясніть їм можливу небезпеку.

    Сектор цивільного захисту районної державної адміністрації,
    Богодухівський РВ ГУ ДСНС України у Харківській області

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання