Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Апаратна нарада від 02.11.11

    2 листопада відбулася апаратна нарада у голови райдержадміністрації за участю керівництва райдержадміністрації, начальників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, на порядку денному якої були розглянуті питання:

    1. У порядку контролю: Про стан виконання доручення голови райдержадміністрації від 20.04.2011 №01-03/896 «Про передплату на газету «Слобідський край».

    2. Про організацію виконання у районі розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.04.2008 №581-р (у редакції розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 №1565-р) «Про проведення у 2012 році Всеукраїнського перепису населення» та результати перевірки стану адресного господарства деяких населених пунктів району.

    3. Про хід виконання доручення голови Харківської обласної державної адміністрації М.М.Добкіна від 19.10.2011 №01-16/7882 за підсумками селекторної наради від 07.10.2011 «Про стан справ з організації роботи з кадрами в обласній та районних державних адміністраціях».

    4. Про роботу районної державної адміністрації щодо забезпечення доступу до публічної інформації відповідно до вимог чинного законодавства.

    З питання щодо роботи районної державної адміністрації з забезпечення доступу до публічної інформації відповідно до вимог чинного законодавства виступила начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації Сахно Л.Б. Зокрема, вона зазначила, що із прийняттям Закону України «Про доступ до публічної інформації», який визначає порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, органи влади стали відкритішими та прозорішими для громадян. Україна послідовно рухається до європейських стандартів управління, і відкритий доступ до публічної інформації набуває особливої ваги в цьому процесі. Відтепер більшість інформації , якою володіють органи державної влади, стає доступною для громадськості. Кожен у стислі терміни може отримати необхідну інформацію або копію документа, надіславши відповідний запит або ознайомившись з ними на офіційному веб-сайті відповідного органу влади.

    Богодухівська райдержадміністрація всебічно забезпечує прозорість та відкритість в діяльності місцевих органів виконавчої влади, реалізацію права кожного громадянина на доступ до публічної інформації.

    Так, для роботи запитувачів із документами, які містять публічну інформацію, та їх копіями облаштоване спеціальне місце (приймальня громадян, кабінет №6). Для подання письмових запитів громадянами з обмеженими фізичним можливостями створені всі належні умови.

    Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 06.05.2011 №167 внесено зміни до Розподілу обов’язків між головою райдержадміністрації, його заступниками та керівником апарату, затвердженого розпорядженням від 07.05.2011 №138 (зі змінами). Внесено відповідні доповнення щодо виконання Закону до положень про управління, відділи та інші структурні підрозділи райдержадміністрації (розпорядження від 06.05.2011 №166), до положень про підрозділи апарату райдержадміністрації (розпорядження від 18.07.2011 №290)

    Окремим розпорядженням голови райдержадміністрації від 06.05.2011 №164 внесено доповнення до положення про відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації.

    Перезатверджено 6 травня 2011 року посадову інструкцію головного спеціаліста відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації, на якого покладено обов’язки щодо організації в установленому порядку доступу до публічної інформації, якою володіє розпорядник інформації.

    Для створення повної бази даних щодо публічної інформації райдержадміністрації розпорядженням голови райдержадміністрації від 01.08.2011 року №319 затверджено Графік передачі публічної інформації структурними підрозділами райдержадміністрації до відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації. Начальниками управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації забезпечено в повному обсязі здійснення заходів щодо передачі відповідної публічної інформації (в електронному вигляді) до відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації у визначені Графіком терміни. Факт передачі публічної інформації оформлено відповідними актами.

    Згідно з вимогами ст.18 Закону України «Про доступ до публічної інформації» в райдержадміністрації створено систему обліку документів, що містять публічну інформацію, розпорядником якої є районна державна адміністрація.

    Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 05.05.2011 №547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», постанови Кабінету міністрів України від 25.05.2011 №583 «Питання виконання Закону України» «Про доступ до публічної інформації» в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади» та з метою створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, розпорядником якої є Богодухівська районна державна адміністрація, 4 жовтня поточного року в районному управлінні юстиції зареєстровано розпорядження голови райдержадміністрації від 12 вересня 2011 року №415 «Про затвердження Порядку складання, подання та розгляду запитів на інформацію, розпорядником якої є Богодухівська районна державна адміністрація». Це розпорядження набуло чинності з дня його опублікування в районній газеті «Маяк» від 21.10.2011 №82.

    Станом на 1 листопада поточного року до райдержадміністрації надійшло 7 запитів на інформацію від фізичних осіб. Всім запитувачам, у відведені законодавством строки, надано змістовну відповідь.

    На офіційному веб-сайті районної державної адміністрації розроблено структуру розділу сторінки та забезпечено розміщення інформації щодо організації виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», адже від якісної та ефективної організації доступу до публічної інформації залежить довіра громадян до органів влади.

    9 серпня 2011 року управлінням забезпечення доступу до публічної інформації Харківської облдержадміністрації була здійснена перевірка щодо додержання Богодухівською райдержадміністрацією вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». Зауважень з даних питань не надійшло.

    Але, потрібно зазначити, що органи місцевого самоврядування не додержуються вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». Так, ні в одній сільській, селищній раді не визначені спеціальні місця для роботи запитувачів із документами, які містять публічну інформацію, та їх копіями. Вони залишаються не обладнаними відповідною оргтехнікою. Не створені умови для подання письмових запитів громадянам з обмеженими фізичними можливостями. Запит на інформацію, який надійшов до сільської, селищної ради реєструється в журналі вхідної кореспонденції, а не в окремому журналі, як цього вимагають вищевказані норми Закону. Крім цього, всупереч вимогам ст.16 Закону в посадових обов’язках посадової особи, яка фактично відповідає за роботу із запитами на інформацію, не закріплено обов’язки щодо дотримання цього Закону. Всупереч п.4 Указу Президента України від 05.05.11 №547 «Про питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» органами місцевого самоврядування взагалі не розроблено форми і зразки документів з цих питань, не затверджено порядок їх складання та подання.

    По закінченні апаратної наради перший заступник голови райдержадміністрації Кириченко О.І. провів співбесіди з Крисинським сільським та Шарівським селищним головами щодо визначення основних проблем життєзабезпечення діяльності громад.

    За наслідками наради та співбесіди головою райдержадміністрації дані відповідні доручення.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання